Απορρίφθηκε η ένσταση για τους δύο Έλληνες, παραμένουν κρατούμενοι χωρίς κατηγορητήριο

Απορρίφθηκε η ένσταση για τους δύο Έλληνες, παραμένουν κρατούμενοι χωρίς κατηγορητήριο

Εξαντλήθηκαν τα νομικά όπλα της ελληνικής πλευράς για την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, μετά και την απόρριψη της ένστασης κατά της αρνητικής απόφασης του δικαστηρίου για την αποφυλάκισή τους.

Ωστόσο, η κατάσταση των δύο στρατιωτικών δεν έχει επιδεινωθεί, νομικά, καθώς δεν έχουν απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αφεθούν ελεύθεροι εφόσον δεν προκύψουν στοιχεία εναντίον τους, καθιστώντας την υπόθεση… πολιτική.

Διαβάστε  Τουρκία: Νέα αύξηση επιτοκίων εν μέσω προεκλογικής περιόδου

Το 1ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως, στο οποίο είχαν προσφύγει οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών -που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου στις φυλακές- αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει την ένσταση, αφού την απόφαση είχε λάβει το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως, στο οποίο και παρέπεμψε την αίτηση.

Διαφήμιση

Το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως επιλήφθηκε άμεσα της ένστασης, την οποία και απέρριψε με την αιτιολογία ότι δηλαδή δεν υπάρχει η απαιτούμενη μόνιμη κατοικία των δύο στρατιωτικών στη γείτονα στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου.

Διαβάστε  Τρεις νεκροί σε προεκλογική συγκέντρωση στην Τουρκία λόγω... τσαμπουκά

Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε ενημερώσει τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ότι την υπόθεση θα την εξετάσει η τουρκική Δικαιοσύνη στις πραγματικές της διαστάσεις, απηχώντας κατ αυτόν τον τρόπο το πάγιο αίτημα της ελληνικής πλευράς να μην αναδειχθεί το ζήτημα σε διαπραγματευτικό χαρτί.

Διαφήμιση