Τα μηνύματα από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας

Τα μηνύματα από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της  Τουρκίας

Στίγμα που επιδέχεται πολλών ερμηνειών έδωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, με την πάγια δήλωση ότι η χώρα δεν πρόκειται «να υποχωρήσει από τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της», ενώ μια σειρά από μέτωπα είναι ανοιχτά και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δημιουργήσει νέα στο Ιράκ και τη Συρία.

Η τοποθέτηση αν και απομονωμένα φαίνεται αιχμηρή, ιδωμένη στο γενικότερο πλαίσιο της έντασης, των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, τις διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ και Ευρώπη και το Κυπριακό, τότε είναι προφανές ότι αποτελεί μήνυμα σταθερότητας και κεφαλαιοποίησης των κεκτημένων.

Διαβάστε  Σκληρό μήνυμα ΗΠΑ σε Τουρκία: "Άγκυρα σταθερότητας" η Ελλάδα

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση από την πλευρά της Τουρκίας έρχεται μετά από τη μαραθώνια, περίπου 4,5 ωρών, συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, υπό τον πρόεδρο Ερντογάν.

Διαφήμιση

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με τουρκικά media, εξετάστηκαν το Κουρδικό, η κατάσταση στην Ανατολική μεσόγειο, και οι διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα ενώ, στην δήλωση που ακολούθησε, δεν λείπουν και τα πυρά της Αγκυρας κατά της Αθήνας, την οποία κατηγορεί ότι η στάση της δεν αρμόζει σε σχέση καλής γειτονίας.

Διαβάστε  Κατάρρευση ή μετάλλαξη της τουρκικής οικονομίας;

Παράλληλα, σύμφωνα με τουρκικά μέσα, το Συμβούλιο προειδοποίησε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα επέμβουν και στον κουρδικό θύλακα της Μανμπίτζ, στη βόρεια Συρία, εάν οι κουρδικές δυνάμεις δεν αποχωρήσουν από την περιοχή.

Διαφήμιση