Ο Τραμπ ανακάμπτει σε υψηλό 11μήνου δημοσκοπικά

Ο Τραμπ ανακάμπτει σε υψηλό 11μήνου δημοσκοπικά

Σε υψηλό 11μηνου βρίσκεται η αποδοχή του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN, παρά τα πλήγματα που δέχεται από την πρόοδο της έρευνας για τις σχέσεις του με τη Ρωσία, η απειλή κήρυξης εμπορικού πολέμου και η σφαγή στο σχολείο που επανέφερε το επικίνδυνο, πολιτικά, θέμα του ελέγχου των όπλων.

Αν και τα ποσοστά αποδοχής του Ντόναλντ Τραμπ έχουν βελτιωθεί η κοινή γνώμη αποδοκιμάζει, κατά πλειοψηφία, τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του CNN το 42% των ερωτηθέντων επιδοκιμάζει εν συνόλω τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, επίπεδο που αποτελεί το υψηλότερο, στη μέτρηση του CNN, από το Μάρτιο του 2017, όταν και συγκέντρωνε 44%.

Διαβάστε  Ο Τραμπ πιστεύει στο NATO, αφού το τσάκισε

Πώς λοιπόν, σε μια εποχή φαινομενικά ατελείωτων σκανδάλων στη δημόσια σφαίρα, ο Τραμπ ενισχύεται;

Διαφήμιση

Σε μια ενδελεχή ανάλυση, ο Τραμπ αντλεί τη δύναμή του από την οικονομία, όπου οι επιθετικές πολιτικές και οι φοροελαφρύνσεις του πιστώνονται. Παρά το γεγονός ότι επικρίθηκε για την προστατευτική του προσέγγιση, ο Ντόναλντ Τραμπ υλοποιεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις, γεγονός που βοηθά την επιστροφή ψηφοφόρων.

Διαβάστε  ΗΠΑ: Η Ελλάδα προσπαθεί για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο δρόμος για τον Τραμπ θα είναι σχετικά εύκολος, εφόσον επιμείνει στις προεκλογικές του δεσμεύσεις και υπό την αίρεση νέων σκανδάλων ή αναζωπύρωσης παλαιών. Πάντως, αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι στιγμής και χρησιμοποιώντας τα social media ο Τραμπ έχει περιορίσει στο ελάχιστο τη ζημιά στη φήμη του από τις κατηγορίες για τις σχέσεις με τη Ρωσία και τα σεξουαλικά σκάνδαλα.

Διαβάστε  Ο Τραμπ στο ρινγκ των αγορών

Διαφήμιση