Παιδομάζωμα: 1500 παιδιά στα δίχτυα του Ισλαμικού Κράτους

Παιδομάζωμα: 1500 παιδιά στα δίχτυα του Ισλαμικού Κράτους

Στρατηγική και πρακτικές που παραπέμπουν σε εποχές παιδομαζώματος και της χιτλερικής Γερμανίας φαίνεται ότι εφάρμοζε και συνεχίζει να εφαρμόζει το Ισλαμικό Κράτος ακόμα και μετά τη συντριπτική του ήττα στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ και τον δραστικό περιορισμό της παγκόσμιας επιρροής του, μετά από συντονισμένες προσπάθειες των αρχών στο internet και ελέγχους στις μουσουλμανικές κοινότητες.

Το Ισλαμικό Κράτος έχασε ακόμα και την αυτοανακηρυχθείσα πρωτεύουσά του στη Συρία, εξαλείφθηκε στο Ιράκ και επιχειρεί πλέον να αναβιώσει μέσω μιας αποκεντρωμένης δομής, την οποία είχε όμως προετοιμάσει από καιρό και με απόλυτη μεθοδικότητα.

Διαβάστε  Άγρια σφαγή αμάχων στο Μάλι από τζιχαντιστές

Παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των ξένων μαχητών που είχαν ασπαστεί τον ριζοσπαστικό ισλάμ και πολέμησαν γι αυτό επιστρέφουν στις πατρίδες τους, υπάρχει ακόμα ικανός πληθυσμός κυρίως ανδρών, αλλά και γυναικών που επιμένουν να στηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος.

Διαφήμιση

Ανατριχιαστικό, όμως είναι για τη Δύση το γεγονός που καταγράφεται στην έρευνα “Beyond The Caliphate” του Soufan Center, σύμφωνα με την οποία 1500 παιδιά αναθρέφονται από μαχητές και γυναίκες εντός περιοχών που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι τα παιδιά τα έχουν γεννήσει και τα ανατρέφουν γυναίκες από την Ευρώπη που έχουν ενταχθεί στις τάξεις του ISIS.

Διαβάστε  Οι ΗΠΑ συνέλαβαν τους 5 αρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους

Από τα 1500 παιδιά που, κατά προσέγγιση, μεγαλώνουν στο Ισλαμικό Κράτος, τα περισσότερα, περίπου 460, προέρχονται από τη Γαλλία, χώρα από την οποία κατάγονται οι μητέρες τους.

Διαφήμιση