Καμμένος για Σκοπιανό: Δεν ψηφίζουμε, δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση

Καμμένος για Σκοπιανό: Δεν ψηφίζουμε, δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση

Το τοπίο σχετικά τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης και το stress test του Σκοπιανού ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δηλώνοντας ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει το όνομα “Μακεδονία” πλην όμως δεν θα ρίξει επ αυτού την κυβέρνηση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα λέγοντας:

«Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό σε όλα τα θέματα. Οσον αφορά τα εθνικά ζητήματα η θέση των ΑΝΕΛ ήταν ξεκάθαρη, όπως για παράδειγμα στο θέμα της ονομασίας.

Για να αλλάξουν το Σύνταγμα τους τα Σκόπια πρέπει να κάνουν εκλογές. Δεν αποδεχόμαστε κανένα παράγωγο του όρου Μακεδονία, είτε αλλάξουν το Σύνταγμά τους είτε όχι. Θα εμποδίσουμε με οποιοδήποτε τρόπο τη χρήση του όρου “Μακεδονία” στην ονομασία των Σκοπίων.

Στην ερώτηση εάν οι ΑΝΕΛ θα έφταναν στο σημείο να ρίξουν την κυβέρνηση ο κ. Καμμένος είπε: «Το να πέσει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι επιλογή και του πρωθυπουργού και δική μου. Εμείς επιλέξαμε να πάμε μέχρι τέλους για να πετύχουμε τους δύο στόχους που είναι η έξοδος από τα μνημόνια και το να προχωρήσουμε στην κάθαρση και το να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι έτυχαν της προστασίας των δυνάμεων της μεταπολίτευσης».

Ενώ συμπλήρωσε, αποκρυσταλλώνοντας την κατάσταση:

Διαφήμιση

«Ο πρωθυπουργός πιστεύει στη σύνθετη ονομασία για το Σκοπιανό, εμείς διαφωνούμε και δεν το ψηφίζουμε», συμπλήρωσε και εκτίμησε ότι «Το θέμα των Σκοπίων δεν θα έρθει στη Βουλή πριν τις εκλογές γιατί δεν θα γίνει αλλαγή συντάγματος στα Σκόπια, αλλά αν έρθει θα πρέπει να υλοποιήσω τη λαϊκή εντολή που έχω κι αυτή είναι καμία χρήση του όρου Μακεδονία».

Με τον τρόπο αυτό ο Πάνος Καμμένος καθιστά το Σκοπιανό παρεμπίπτον θέμα της κυβερνητικής συνεργασίας και αναδεικνύει σε μείζονα την έξοδο από το Μνημόνιο και την κάθαρση, οριοθετώντας το τέλος της κυβέρνησης με την επίτευξη των δυο αυτών στόχων.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Η Βουλή της πΓΔΜ επικύρωσε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Διαφήμιση