Εργοστάσιο συναρμολόγησης στην Ιταλία ετοιμάζει η Sunlight

Εργοστάσιο συναρμολόγησης στην Ιταλία ετοιμάζει η Sunlight

Νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης μπαταριών κλαρκ στην ιταλία δημιουργεί η Sunlight, συμφερόντων του Πάνου Γερμανού, μετουσιώνοντας την πρόσφατη επέκτασή της μέσω ίδρυσης θυγατρικής εταιρίας στη γειτονική χώρα.

Όπως ανακοίνωσε η τρίτη κατασκευάστρια μπαταριών κλαρκ στον κόσμο, στόχος είναι να εξασφαλίσει μεγαλύτερη εγγύτητα με τους πελάτες της και να αντιμετωπίσει καλύτερα τους βασικούς αμερικανούς ανταγωνιστές της, στην ταχέως αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή αγορά.

Η εταιρία, που ανταγωνίζεται με τις ΕnerSys και Exide, πιστεύει ότι το εργοστάσιό της στην Ξάνθη, δεν έχει την ιδανική τοποθεσία για την προώθηση της στρατηγικής της, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, στο οποίο έδωσε ο συνέντευξη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Βασίλης Μπίλλης.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Σύγκρουση Αβραμόπουλου-Σαλβίνι για το μεταναστευτικό, πριν τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία

Το νέο εργοστάσιο στη Βερόνα θα είναι το πρώτο offshore εργοστάσιο παραγωγής και αναμένεται να είναι έτοιμο για λειτουργία τον Μάιο και να αρχίσει να δέχεται παραγγελίες τον Ιούνιο, όπως ανέφερε στο Reuters ο κ. Μπίλλης.

Η Systems Sunlight είχε εστιάσσει στο παρελθόν στην παροχή μπαταριών αντικατάστασης, αλλά πέρυσι αποφάσισε να ανοίξει το εργοστάσιο στην Ιταλία προκειμένου να έχει τη δυνατότητα για πώληση μπαταριών απευθείας στους μεγάλους κατασκευαστές ανυψωτικών κλαρκ, όπως η Hyster-Yale Materials Handling.

«Η ανησυχία μας ήταν το πώς θα βρεθούμε πιο κοντά στους μεγάλους πελάτες, που είναι οι κατασκευαστές κλαρκ στη Δυτική Ευρώπη»

τόνισε ο κ. Μπίλλης, προσδιορίζοντας τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Τσεχία ως χώρες, στις οποίες η Sunlight θα μπορούσε να εξασφαλίσει νέους πελάτες.

Διαβάστε  Η Ιταλία αιμορραγεί 500 δισ. στο Target-2

Πέρυσι το ελληνικό εργοστάσιο αύξησε τον όγκο παραγωγής του κατά 24%, με το σύνολο σχεδόν αυτής να κατευθύνεται σε εξαγωγές. Περίπου τα 2/3 της ετήσιας παραγωγής εξάγωνται στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι η Sunlight άντλησε 50 εκατ. ευρώ από έκδοση ομολόγου.

Διαβάστε  Ιταλία: Μαχαίρι στα κονδύλια για τους πρόσφυγες θέλει να βάλει ο Σαλβίνι

Διαφήμιση