Επιταχύνονται οι εξελίξεις για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, παραμένουν προφυλακισμένοι

Επιταχύνονται οι εξελίξεις για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, παραμένουν προφυλακισμένοι

Επιταχύνονται οι εξελίξεις στο θρίλερ της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, καθώς αν και η αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσαν οι δικηγόροι τους απορρίφθηκε, μερικές μόνο ώρες μετά τη σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα, η τουρκική Δικαιοσύνη είναι πλέον πολύ πιθανό να μην τους ασκήσει δίωξη ούτε για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Το χρονολόγιο των εξελίξεων θυμίζει πολύ αυτό της υπόθεσης του Γερμανού δημοσιογράφου, Ντενίζ Γιουζέλ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά τη συνάντηση της Άγκελα Μέρκελ με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Βερολίνο και αφού το θέμα τέθηκε στο πλαίσιο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Διαβάστε  Μηνύματα Ερντογάν σε ΗΠΑ-ΕΕ για τους πραξικοπηματίες, συνεχίζεται το πογκρόμ (infographic)

Κάτι αντίστοιχο φαίνεται να συμβαίνει και στην υπόθεση, με τη διαφορά ότι η Τουρκία δεν θέλει να δείξει ενδοτική απέναντι στην Ελλάδα και ως εκ τούτου η απόρριψη του αιτήματος της υπεράσπισης για την αποφυλάκισή τους, θεωρείται κίνηση τακτικής.

Διαφήμιση

Αρχικά, ο προγραμματισμός έλεγε πως οι δικηγόροι του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, θα επισκέπτονταν την Παρασκευή τον εισαγγελέα, για τα «επόμενα βήματα» όσον αφορά την προφυλάκιση των δύο νέων, δηλαδή αν θα παραμείνουν ή όχι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Διαβάστε  Τουρκία: Νέα αύξηση επιτοκίων εν μέσω προεκλογικής περιόδου

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία και της έγκαιρης αποφυλάκισής τους τέθηκε επισήμως από τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στη σύνοδο της Βάρνας, ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας έστειλε μήνυμα ότι η τουρκική Δικαιοσύνη “θα το αξιολογήσει στις σωστές του διαστάσεις”.

Διαφήμιση