Σύγκρουση Μέρκελ-Πούτιν: Η Γερμανία απελαύνει τέσσερις Ρώσους διπλωμάτες

Σύγκρουση Μέρκελ-Πούτιν: Η Γερμανία απελαύνει τέσσερις Ρώσους διπλωμάτες

Με διπλωματικό αιφνιδιασμό επιχειρεί να στείλει ηχηρό μήνυμα στη Ρωσία το Βερολίνο, όπως φαίνεται, καθώς πριν από λίγο η Deutsche Welle μετέδωσε ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Άγκελα Μέρκελ έχει αποφασίσει να απελάσει τέσσερις Ρώσους διπλωμάτες.

Η κίνηση αποτελεί αψυχολόγητη και εντελώς μη αναμενόμενη ενέργεια από την πλευρά της Γερμανίας καθώς προ δύο ημερών ευθυγραμμίστηκε με την απόφαση ΕΕ να μη δείξει τη Ρωσία ως υπαίτιο της επίθεσης στον πρώην συνταγματάρχη Σκρίπαλ και την κόρη του, παρά το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον είχε ήδη διαρρεύσει ότι επεξεργάζεται νέο σχέδιο κυρώσεων κατά της Μόσχα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Διαβάστε  Γερμανία: Σε ισόβια κάθειρξη μέλος ναζιστικής οργάνωσης, για δολοφονίες

Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο twitter το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ όπως αναφέρει η DW, την κίνηση αναμένεται να ακολουθήσει άμεσα η Γαλλία και πιθανώς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Διαφήμιση

Σύντομα αναμένονται αντίποινα και από τη Ρωσία, η οποία νιώθει πλέον να απομονώνεται διπλωματικά και πολιτικά.

Οι εξελίξεις αυτές θέτουν τις διμερείς, ευρω-ρωσικές σχέσεις, σε τροχιά ραγδαίας επιδείνωσης και δίνουν στίγμα σκληρής αντιπαράθεσης σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα.

Διαβάστε  Die Linke: Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τα γερμανικά υποβρύχια κατά της Ελλάδας

Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό η Γερμανία στέλνει μήνυμα και στην Τουρκία, την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν συναντάται με τον Ζαν Κλων Γιούνκερ και τον Ντόναλντ Τουσκ στη Βάρνα.

Διαφήμιση