Και η Αλβανία απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες

Και η Αλβανία απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες

Την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών ανακοίνωσε η Αλβανία θέλοντας να δείξει αλληλεγγύη στη Βρετανία και στις υπόλοιπες χώρες-μέλη της ΕΕ και του NATO στο πλαίσιο της δριμείας απάντησης κατά της Ρωσίας για την υπόθεση Σκρίπαλ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας ανακοίνωσε ότι κήρυξε ανεπιθύμητα πρόσωπα δύο Ρώσους διπλωμάτες, καθώς η δραστηριότητά τους δεν είναι σύμφωνη με το διπλωµατικό καθεστώς.

Διαβάστε  Εμπρηστική δήλωση Χαν για αναδιάρθρωση συνόρων Ελλάδας-Αλβανίας

Στην ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών δεν γίνεται λόγος για την επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα εναντίον του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ νωρίτερα αυτό τον μήνα στη Μ. Βρετανία, για την οποία κατηγορείται η Μόσχα.

Διαφήμιση

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε νωρίτερα ότι οι απελάσεις έγιναν σε συντονισμό με τις συμμαχικές της Αλβανίας χώρες του ΝΑΤΟ και ότι «οι Ρώσοι που έθιξαν το εθνικό συμφέρον θα αποχωρήσουν».

Διαβάστε  NATO-Ρωσία στο ίδιο τραπέζι την Πέμπτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο η Ρωσία αναπτύσσει άμεσα και σε συνεργασία με την Τουρκία έντονη δραστηριότητα στα Δυτικά Βαλκάνια καθώς προσπαθεί να ανακόψει την ευρωατλαντική τροχιά των χωρών της περιοχής.

Διαφήμιση