Ενδείξεις επίσκεψης του Κιμ στην Κίνα

Ενδείξεις επίσκεψης του Κιμ στην Κίνα

Ενδείξεις ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει μεταβεί στο Πεκίνο όπου και πραγματοποιεί επαφές με την ηγεσία του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας και τον Σι Ζινπίνγκ έχουν καταγράψει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, καθώς το περίφημο πράσινο τρένο που μεταφέρει -κατά παράδοση- τους ηγέτες της Βορείου Κορέας στα ταξίδια τους φέρεται να σταθμευμένο σε σιδηροδρομικό σταθμό της κινεζικής πρωτεύουσας.

Επίσκεψη – έκπληξη στο Πεκίνο φέρεται να πραγματοποίησε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, στο πρώτο τέτοιο ταξίδι από το 2011, όταν και ανέλαβε την ηγεσία της χώρας, σύμφωνα με τρεις πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Διαβάστε  Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ και προσφεύγει στον ΠΟΕ κατά των δασμών

Περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι, όπως το πόσο έμεινε στην Κίνα και ποιους συνάντησε, δεν έχουν γίνει γνωστές.

Διαφήμιση

Οι πηγές ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους λόγω της ευαισθησίας της υπόθεσης.

Ειδικό τρένο φέρεται να μετέφερε τον Κιμ διά μέσου της κινεζικής μεθοριακής πόλης Νταντόνγκ, σύμφωνα με ιαπωνικό πρακτορείο.

Το τρένο, το οποίο σε πλάνα της ιαπωνικής τηλεόρασης φάνηκε να εισέρχεται σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Πεκίνο, μοιάζει πολύ με εκείνο το οποίο είχε χρησιμοποιήσει ο πατέρας του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, λίγο πριν τον θάνατό του, το 2011, για να πραγματοποιήσει το ίδιο ταξίδι.

Διαβάστε  Τραμπ-Κιμ σώζουν τα προσχήματα με νέες κόντρες

Η κίνηση έρχεται στον απόηχο της απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, μετά την ενημέρωσή του από Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους ότι ο ηγέτης Βόρειας Κορέας δέχεται να συζητήσει την εγκατάλειψη του προγράμματος ανάπτυξης πυρηνικών όπλων της Πιονγιάνγκ.

Ο Κιμ αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-ιν, τον Απρίλιο, στη μεθοριακή ζώνη μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να προετοιμάσουν τη μελλοντική συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε  Ξανά στην Κίνα ο Κιμ για συνάντηση με τον Σι

Διαφήμιση