Συνελήφθη στη Γερμανία ο Καρλές Πουτζδεμόν

Συνελήφθη στη Γερμανία ο Καρλές Πουτζδεμόν

Τη σύλληψη του Καταλανού ηγέτη Καρλές Πουτζδεμόν ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία του Σλέσβιγκ Χολστάιν, δυνάμει νέου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε Ισπανός δικαστής την Παρασκευή.

Ο πρώην ηγέτης των Καταλανών συνελήφθη τη στιγμή που επιχειρούσε να διασχίσει με αυτοκίνητο τα σύνορα Δανίας – Γερμανίας, κατευθυνόμενος προς το Βέλγιο.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Η Ισπανία θα δεχθεί τους μετανάστες, πανηγυρίζει ο ακροδεξιός Σαλβίνι

Ο Πουτζδεμόν είχε αναχωρήσει την Παρασκευή από τη Φινλανδία, όπου φάνηκε ότι η αστυνομία θα προχωρούσε στη σύλληψή του και θα ξεκινούσε τη διαδικασία έκδοσης που ζήτησε η Ισπανία.

Αυτή τη στιγμή ο Πουτζδεμόν κρατείται από τις γερμανικές αρχές, οι οποίες όπως ανακοίνωσαν τον συνέλαβαν στο βόρειο κρατίδιο Σλέσβιγκ – Χολστάιν βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που έχει εκδώσει η Ισπανία.

Διαβάστε  Τέλος εποχής για την ETA, την αυτονομιστική οργάνωση των Βάσκων

Χθες, Ισπανός δικαστής εξέδωσε ευρωπαϊκά και διεθνή εντάλματα σύλληψης σε βάρος έξι Καταλανών αυτονομιστών πολιτικών που κατηγορούνται για στάση μετά την απόπειρα απόσχισης της επαρχίας. Μεταξύ άλλων ζητείτο και η σύλληψη του πρώην προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, όπως έγινε γνωστό από το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης.

Διαφήμιση