if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Τρομοκρατία: Επιθέσεις με αυτοκίνητα στην Ευρώπη και θύματα

Η τρομοκρατία μετεξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια από συμβολικές πράξεις ενός πολιτισμού έναντι ενός άλλου, από μια ομάδα ανθρώπων σε βάρος μιας άλλης, από ένα πλήγμα κατά υποδομών ή έστω μια πιο ηχηρή αεροπειρατεία, τελικά σε μια αποκεντρωμένη μορφή βίας έναντι τυχαίων στόχων, οι οποίοι επιλέγονται με μοναδικό κριτήριο την πρόκληση των περισσοτέρων θυμάτων και του μεγαλύτερου πόνου.

Είναι πλέον σαφές ότι υπάρχει ένα νέο πρότυπο στην τρομοκρατία ενάντια σε στόχους στην Ευρώπη. Αντί για σύνθετες επιθέσεις με εκρηκτικά και πυροβόλα όπλα, οι τζιχαντιστές τρομοκράτες κατέφυγαν στη χρήση οχημάτων πλήττοντας στόχους αδιακρίτως με πολύ μεγαλύτερες απώλειες αμάχων.

Το περσινό συμβάν στη Νίκαια στη νότια Γαλλία ήταν η πιο θανατηφόρα τέτοια επίθεση αυτού του είδους. Η επίθεση της περασμένης εβδομάδας στη Βαρκελώνη στην Ισπανία ήταν η πιο πρόσφατη. Αν και το Ισλαμικό Κράτος συχνά αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επιθέσεις, είναι πολύ πιθανό ότι διεξάγονται από άτομα που συνδέονται χαλαρά ή και καθόλου με το IS.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version