Βουτιά του βιομηχανικού PMI στην Ευρωζώνη

Βουτιά του βιομηχανικού PMI στην Ευρωζώνη

Μεγάλη απροσδόκητη κάμψη σημείωσε ο βιομηχανικός PMI στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, υποχωρώντας στις 56,6 μονάδες, από 58,6 τον Φεβρουάριο και πολύ χαμηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς για 58,1 μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόκειται για την πλέον ήπια ανάπτυξη βιομηχανικής δραστηριότητας από τον Ιούλιο του 2017, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις. Η αύξηση των δαπανών ήταν η ασθενέστερη για διάστημα που υπερβαίνει το ένα έτος. Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν το λιγότερο από τον Νοέμβριο του 2016, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης επιβραδύνθηκε σε χαμηλά επίπεδα επτά μηνών και οι χρόνοι παράδοσης των προμηθευτών αυξήθηκαν με ρυθμό που προσεγγίζει τον υψηλότερο 18ετίας, αντανακλώντας τις εκτεταμένες καθυστερήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού, εν μέσω ισχυρής ζήτησης πρώτων υλών.

Διαβάστε  Αναιμική η ανάπτυξη της Ευρωζώνης

Επίσης, ο πληθωρισμός εισροών και εκροών υποχώρησε, αλλά παρέμεινε μεταξύ των υψηλότερων κατά τα τελευταία επτά χρόνια. Επιπλέον, οι προσδοκίες για μελλοντική αύξηση της παραγωγής έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο σε 15 μήνες. Ο δείκτης PMI της βιομηχανίας στην ευρωζώνη αναφέρεται από την Markit Economics.

Διαφήμιση

Διαφήμιση