Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Πούτιν

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Πούτιν

Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επανεκλογή του.

Όπως ανακοινώθηκε κατά την επικοινωνία τους οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία, πέραν της ελληνορωσικής συνεργασίας, να συζητήσουν για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις ευρωρωσικές σχέσεις αλλά και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με ιδιαίτερη έμφαση στη στάση της Τουρκίας.

Διαβάστε  Κοτζιάς: Σήμερα η επικοινωνία Τσίπρα-Ζάεφ

Η επαφή έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο στην οποία δοκιμάζονται οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις σε πολλά μέτωπα λόγω της αντιπαράθεσης του NATO με τη Ρωσία και της προσέγγισης της Μόσχας με την Άγκυρα.

Διαφήμιση

Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με την ιταλική φέρονται, σύμφωνα με το Politico, να απέτρεψαν την ευθυγράμμιση της Ευρώπης με τη Μεγάλη Βρετανία στο ζήτημα της απόδοσης ευθυνών για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην συνταγματάρχη της KGB, Σκρίπαλ.

Διαβάστε  Πόκα με το μεταναστευτικό και στοιχήματα με το μέλλον της Ευρώπης

Παράλληλα, ο Βλάντιμιρ Πούτιν έλαβε επιστολή από τον πρώην βουλευτή του κόμματός του και νυν επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, στην οποία ζητείται η συνδρομή του για την απεμπλοκή της υπόθεσης των δύο Ελλήνων που κρατούνται στην Τουρκία.

Διαφήμιση