Τριπλή ποινική δίωξη κατά του Νικολά Σαρκοζί

Τριπλή ποινική δίωξη κατά του Νικολά Σαρκοζί

Ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου πρώην προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, άσκησε η Εισαγγελία διαφθοράς μετά την κατάθεσή του στο στάδιο της προανάκρισης, για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 με κεφάλαια που προέρχονταν από τον δικτάτορα της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι.

Ο Σαρκοζί, που αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος του, διώκεται για «παθητική δωροδοκία», «παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας» και «υπεξαίρεση λιβυκών κρατικών κεφαλαίων» και έχει τεθεί υπό δικαστικό έλεγχο, ανέφερε η πηγή.

Διαβάστε  Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι: Ένας νεκρός, Ρώσος ο δράστης

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας αφέθηκε, ωστόσο, ελεύθερος μετά τη ανάκρισή του, κατά την οποία του επέτρεπαν να επιστρέφει σπίτι του μόνο για ύπνο τη νύχτα, από την ειδική διεύθυνση διαφθοράς της αστυνομίας και τους ανακριτές.

Διαφήμιση

Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη από το 2013, ένα χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Φρανσουά Ολάντ, ωστόσο τώρα οι αρχές έχουν επεξεργαστεί νέα στοιχεία που προέκυψαν από την κατάσχεση εγγράφων σε σπίτι συνεργάτη του Καντάφι στην Ελβετία, καθώς και νέες καταθέσεις μαρτύρων.

Διαβάστε  Ιλιγγιώδης πτώση του PMI στη Γαλλία προκαλεί ανησυχία

Διαφήμιση