Το στοίχημα του Πούτιν λέγεται… Στάλιν

Το στοίχημα του Πούτιν λέγεται… Στάλιν

Ο Βλαντιμιρ Πούτιν κυριάρχησε συντρίβοντας τους αντιπάλους του, στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Ρωσία την Κυριακή, αφού πρώτα είχε θέσει εκτός κούρσας τον μόνο αντίπαλό του που θα μπορούσε να ανακόψει την απολυταρχικού τύπου κυριαρχία του, τον Αλεξέι Ναβάλνι.

Η εμπιστοσύνη του προέδρου ήταν τόσο υψηλή που δεν έκανε καν κόπο να οργανώσει προεκλογική εκστρατεία και να βγάλει λόγους.

Διαβάστε  Άνοιξαν οι κάλπες για 62 εκατ. Τούρκους, εντός και εκτός της χώρας

Ως πρωθυπουργός και πρόεδρος, κατατάσσεται ως ο δεύτερος μακροβιότερος ηγέτης της Ρωσίας από τον Στάλιν, ο οποίος βρισκόταν στην εξουσία για 10.636 ημέρες. Ο Πούτιν ξεπέρασε τις 6,601 μέρες παραμονής στην εξουσία, ρεκόρ του κομουνιστή ηγέτη, Λέονιντ Μπρέζνιεβ, το Σεπτέμβριο του 2017 σύμφωνα με την Ουάσινγκτον Ποστ, ενώ τώρα βρίσκεται αδιάλειπτα 6.790 μέρες στο τιμόνι της χώρας,
(στις 18 Μαρτίου 2018).

Διαφήμιση
Διαβάστε  Ο Ερντογάν πανηγυρίζει, στα κάγκελα η αντιπολίτευση

Ολοκληρώνοντας την θητεία που μόλις κέρδισε, θα πλησιάσει ακόμη περισσότερο στον Στάλιν, με συνολικό προβλεπόμενο διάστημα 8.981 ημερών στην εξουσία, ωστόσο θα χρειαστεί μια θητεία ακόμα για να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση. Το ερώτημα που ανακύπτει λοιπόν -αν και πρόωρα- είναι αν θα επιδιώξει και νέα θητεία στα 72 χρόνια του, το 2024 ή αν θα ξεκινήσει να προετοιμάζει τη διαδοχή του.

Διαβάστε  Σταθερά τα επιτόκια στη Ρωσία, αναμένονται πληθωριστικές πιέσεις λόγω ΦΠΑ

Διαφήμιση