Υπόκωφα(;) μηνύματα Καμμένου στην Τουρκία με το… “εξπρές του Μεσονυχτίου”

Υπόκωφα(;) μηνύματα Καμμένου στην Τουρκία με το… “εξπρές του Μεσονυχτίου”

Σε υψηλούς τόνους και εμπρηστική ρητορική έναντι της Τουρκίας επέμεινε με νέες δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι λειτουργεί με τη λογική του “εξπρές του Μεσονυχτίου”.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ προσερχόμενος στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί σε ζητήματα ανταλλαγής σημειώνοντας πως ούτε και η τουρκική πλευρά έχει θέσει τέτοιο αίτημα.

Διαβάστε  Μαξίμου-Κοτζιας σβήνουν τις εστίες που άναψε ο Καμμένος

Η τοποθέτηση αυτή, όμως, αποτελεί αναπαραγωγή αντίστοιχης του Τούρκου πρωθυπουργού, Μιναλί Γιλντιρίμ και σε συνάρτηση με την αποστροφή για το “Εξπρές του Μεσονυχτίου” φαίνεται να στέλνει μηνύματα.

Διαφήμιση

«Η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του Εξπρές του Μεσονυκτίου» ανέφερε για να προσθέσει ότι η Τουρκία έχει θεσμοθετήσει το καθεστώς της ανταλλαγής ομήρων.

Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος υπερασπίστηκε τον όρο «ομηρία» για τους δύο Έλληνες που κρατούνται στην Αδριανούπολη, λέγοντας ότι τον ίδιο όρο χρησιμοποίησε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Διαβάστε  Συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν αύριο το μεσημέρι

Αναφερόμενος στη σύλληψη Τούρκου πολίτη στον Εβρο είπε «πιάσαμε και εμείς έναν» υποστηρίζοντας δε, ότι δεν είναι κουρδικής καταγωγής.

Επιβεβαίωσε μάλιστα πως ήταν μια παρέα τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ και χτυπούσαν τις σιδεριές στα σύνορα για να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Οι τρεις τους φοβήθηκαν τα πυρά του τουρκικού στρατού και έπεσαν στο έδαφος αλλά ο τέταρτος πέρασε στην ελληνική πλευρά.

Διαβάστε  Ετοιμος να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες ο Ταγίπ Ερντογάν

Διαφήμιση