Σκοπιανό: Ελλάδα-πΓΔΜ αντάλλαξαν προτάσεις, στα Σκόπια ο Κοτζιάς την Πέμπτη

Σκοπιανό: Ελλάδα-πΓΔΜ αντάλλαξαν προτάσεις, στα Σκόπια ο Κοτζιάς την Πέμπτη

Την ανταλλαγή προτάσεων με την Ελλάδα για το σύνολο του ονοματολογικού ζητήματος επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, σε κοινές δηλώσεις που πραγματοποίησε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ζάεφ σημείωσε ότι η ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να αποτελέσει εργαλείο που θα βοηθήσει και δεν θα δυσχεράνει τη συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Διαβάστε  Η ΝΔ ούτε θα κυρώσει, ούτε θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Από την πλευρά του, ο κ. Ντιμιτρόφ σε δήλωσή του σημείωσε ότι υπάρχουν διαφορές στις θέσεις των δύο χωρών, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

Διαφήμιση

Επίσης, σημείωσε ότι περιμένει με ανυπομονησία την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια, εντός της εβδομάδας.

Διαβάστε  Δεν έπεσε η κυβέρνηση, αλλά μάτωσε

Από ελληνικής πλευράς ανακοινώθηκε ότι την Πέμπτη μεταβαίνει στα Σκόπια, αεροπορικώς, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, επισφραγίζοντας έτσι την αλλαγή κλίματος στις διμερείς σχέσεις, μετά την αλλαγή ονόματος του αεροδρομίου, το οποίο δεν χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες αξιωματούχοι μέχρι πρότινος καθώς ονομαζόταν “Μέγας Αλέξανδρος”.

Διαφήμιση