Λάτσης-Δημόσιο πουλάνε το 51% των ΕΛΠΕ

Λάτσης-Δημόσιο πουλάνε το 51% των ΕΛΠΕ

Διαβουλεύσεις για την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή που θα εξαγοράσει το 51% των ΕΛΠΕ από το Δημόσιο και την Paneuropean Oil, του ομίλου Λάτση, βρίσκονται οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας, με στόχο την υλοποίηση Μνημονιακής δέσμευσης της κυβέρνησης για αποκρατικοποιήσεις.

Ο όμιλος Λάτση έχει δηλώσει ότι προτίθεται να παραχωρήσει το management σε στρατηγικό επενδυτή, ώστε να κάνει πιο ενδιαφέρουσα τη διαδικασία για επενδυτές και ιδιαίτερα για εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο και θα έχουν στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των εγρασιών.

Διαβάστε  Ανένδοτο το ΔΝΤ για μείωση χρέους, επίθεση στον ESM (ολόκληρη η έκθεση)

Όπως ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ, απαντώντας σε σχετική επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, «τ

Διαφήμιση

ο Ελληνικό Δημόσιο και η POIH ευρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το ενδεχόμενο μεταβίβασης από κοινού πλειοψηφικού πακέτου μετοχών τους στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., την διαδικασία της από κοινού μεταβίβασης και την ρύθμιση των μεταξύ τους σχέσεων. Σύμφωνα με τους μετόχους, οι συζητήσεις δεν έχουν ακόμη καταλήξει, αναμένεται όμως εντός του προσεχούς διαστήματος η έκβαση των σχετικών διαπραγματεύσεων».

Με βάση το τρέχον πρόγραμμα προσαρμογής, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην πώληση του ποσοστού τουλάχιστον του 35,5% που κατέχει το δημόσιο στα ΕΛΠΕ, ωστόσο, τις προηγούμενες εβδομάδες είχε γίνει γνωστό ότι το υπ. Ενέργειας προκρίνει ως λύση την από κοινού με την POIH πώληση του 51%. Η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο.

Διαβάστε  Ο Τσίπρας γυρίζει σελίδα με εργασιακά και αγορές

Εντυπωσιακά ήταν και αποτελέσματα της εταιρίας για το 2017, γεγονός που καθιστά την πώληση στρατηγικού πακέτου ιδιαίτερα ελκυστική, με δεδομένο ότι η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε αναπτυξιακή τροχιά και απελευθερώνεται η αγορά ενέργειας, δημιουργώντας νέες προοπτικές ανάπτυξης και εκτός των πετρελαιοειδών.

Διαφήμιση