Τα “βασανιστήρια” του Πούτιν στους ξένους ηγέτες

Τα “βασανιστήρια” του Πούτιν στους ξένους ηγέτες

Μια ακόμη πτυχή του χαρακτήρα και της στρατηγικής πολιτικής κυριαρχίας του Βλάντιμιρ Πούτιν αναδεικνύεται αν παρατηρήσει κανείς τα στοιχεία για το χρόνο προσέλευσής του στις συναντήσεις του με ομολόγους του, κυρίως ισχυρών ή και αντιπάλων χωρών.

Από τα στοιχεία προκύπτει αφενός ότι ο Ρώσος πρόεδρος χρησιμοποιεί την αναμονή, των άλλων, ως μέσο υπεροχής, παράλληλα όμως φαίνεται ότι μόνιμος στόχος του είναι να υποτάξει την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, η οποία έχει υποστεί τα μεγαλύτερα “βασανιστήρια”.

Από το 2003, τρία χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας για πρώτη φορά, ο Ρώσος ηγέτης άρχισε να εφαρμόζει τη στρατηγική καθυστερήσεων με υψηλού προφίλ με αρχηγούς κρατών, αξιωματούχους και εξέχουσες προσωπικότητες. Από το παιχνίδι επιβολής του πρώην επικεφαλής της KGB δεν ξέφυγε ούτε Πάπα, ο οποίος αναγκάστηκε να τον περιμένει για περίπου μια ώρα, σε προγραμματισμένη συνάντησή τους το 2015.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Ανάλυση: Η Μέρκελ τραβάει την Ευρώπη πολύ μακριά από τον Τραμπ

Σύμφωνα με την RFE / RL, η Άνγκελα Μέρκελ χρειάστηκε να περιμένει 4 ώρες και 15 λεπτά για να συναντήσει τον Πούτιν το 2014, ενώ ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς κάποτε περίμενε 4 ώρες. Η Μέρκελ είναι πιθανό να χαρακτηρίσει πιο εκνευριστική τη συνάντηση με τον Πούτιν το 2007 στο Σότσι, παρά αυτή του 2014, που πάλι αναγκάστηκε να περιμένει.

Διαβάστε  Τραμπ-Πούτιν: Πιο κοντά, θάβουν το hacking, επικεντρώνουν στη Συρία και τη Μέση Ανατολή

Η αναμονή όμως δεν ήταν η μόνη πρόκληση του Πούτιν προς τη Μέρκελ, καθώς το περιστατικό που έφτασε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι όταν ο Ρώσος πρόεδρος υποδέχθηκε την Γερμανίδα καγκελάριο μαζί με το λαμπραντόρ του, ενώ ήταν γνωστό ότι η Άνγκελα Μέρκελ φοβάται τα σκυλιά. Αργότερα, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε το φόβο της Μέρκελ για τα σκυλιά, προσθέτοντας ότι ζήτησε συγγνώμη σε αυτήν σύντομα μετά τη συνάντηση.

Διαβάστε  Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στο Ελσίνκι

Ωστόσο, η Μέρκελ δεν ήταν η μόνη που συνάντησε το διάσημο λαμπραντόρ του Πούτιν.

Προσφάτως, σε ντοκιμαντέρ, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι διατηρεί καλές σχέσεις με τη Μέρκελ και ανταλλάσσουν δώρα.

Διαφήμιση