Σκοπιανό: Κατεβάζει τόνους ο Ζάεφ, ενόψει της επίσκεψης Κοτζιά

Σκοπιανό: Κατεβάζει τόνους ο Ζάεφ, ενόψει της επίσκεψης Κοτζιά

Κατεβάζει τους τόνους και λειαίνει γωνίες στο λόγο του ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, επιμένοντας στην προοπτική άμεσης επίλυσης και ζητώντας σεβασμό στα θέματα ταυτότητας.

Ο Ζόραν Ζάεφ χαρακτήρισε τόσο την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, στα Σκόπια όσο και τις συναντήσεις που θα ακολουθήσουν υπό την αιγίδα του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς,

«ευκαιρία να πλησιάσουν οι δύο πλευρές πιο κοντά στην επίλυση του θέματος της ονομασίας».

Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ είχε χαρακτηρίσει “παράλογες” κάποιες θέσεις της Ελλάδας, προκαλώντας ανησυχία στην Αθήνα για ρητορική και πολιτική όξυνση.

Διαφήμιση

«Πιστεύω ότι είναι δυνατόν να βρεθεί λύση και είμαι αισιόδοξος αν σε αυτό λάβουμε υπόψη ότι η λύση θα είναι αξιοπρεπής και θα σέβεται θέματα που άπτονται της ταυτότητας. Για μένα είναι σημαντικό πώς αυτό θα το υποδεχθεί η ελληνική κοινή γνώμη και αν θα είναι αποδεκτό από τους ελληνικούς θεσμούς. Πιστεύω ότι και για τους Έλληνες πολιτικούς και για τον πρωθυπουργό Τσίπρα είναι σημαντικό πως αυτό θα γίνει αποδεκτό εδώ, από τους πολίτες της “Μακεδονίας”, αλλά και πώς θα περάσει από τους θεσμικά όργανα της χώρας μας»

πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Διαβάστε  Υπογράφεται η συμφωνία για το Σκοπιανό στις Πρέσεις (live)

Σημείωσε ότι αυτοί που διαπραγματεύονται είναι μόνο άτομα, ενώ στο τέλος αυτοί που θα αποφασίσουν είναι οι ηγεσίες της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας.

«Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει βήμα, ίσως όχι να λυθεί μέχρι τέλους, αλλά οπωσδήποτε να έρθουμε πιο κοντά, επειδή οι μέρες και οι μήνες περνούν και εμείς θέλουμε μέχρι το καλοκαίρι να έχουμε λύσει αυτό το πρόβλημα. Πιστεύω ότι αυτό θέλει να κάνει και η ελληνική πλευρά»

σημειώνει ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Διαβάστε  Ο Καμμένος επαναφέρει ζήτημα 180 βουλευτών για το Σκοπιανό

Αναφερόμενος στο πολιτικό σκηνικός εντός της πΓΔΜ επισήμανε ότι ενημερώνει τον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ και την αντιπολίτευση για την πορεία των διαπραγματεύσεων όταν κρίνει ότι υπάρχει ανάγκη για αυτό.

Τέλος σημείωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα το συμβούλιο των πολιτικώ αρχηγών θα συγκληθεί εκ νέου μετά την τριμερή συνάντηση υπό τον Μάθιου Νίμιτς.

Διαβάστε  Ο Ιβάνοφ αρνείται να υπογράψει τη συμφωνία

Διαφήμιση