Οι Ρώσοι νομίζουν ότι απειλούνται, γι αυτό επανεξέλεξαν τον Πούτιν

Οι Ρώσοι νομίζουν ότι απειλούνται, γι αυτό επανεξέλεξαν τον Πούτιν

Οι Ρώσοι αισθάνονται ότι απειλούνται, αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας του The Levada Center, δικαιολογώντας τη θριαμβευτική επανεκλογή του Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος ως κυρίαρχο δόγμα έχει την επιδίωξη ανάκτησης της δόξας της ΕΣΣΔ στο νέο σύστημα και την ανατροπή της παγκοσμιοποίησης, ως ορόσημο για την αναδιανομή της εξουσίας διεθνώς.

Με τον κόσμο να βρίσκεται πολύ κοντά σε συνθήκες αντίστοιχες του Ψυχρού Πολέμου, τις ΗΠΑ, εκτός του Τραμπ και την Ευρώπη να κατηγορούν τη Ρωσία για σωρεία παραβάσεων και να καταλογίζουν αλυτρωτική και επιθετική συμπεριφορά στον Βλάντιμιρ Πούτιν, η έρευνα του ινστιτούτου δείχνει ότι το 23% των Ρώσων πιστεύει ότι η χώρα τους περιβάλλεται από εχθρούς.

Διαβάστε  Ολλανδικό δικαστήριο κατάσχεσε τα περιουσιακά στοιχεία της Gazprom, υπέρ Ουκρανίας

Η έρευνα δείχνει ότι 68% των ανθρώπων στη Ρωσία θεωρούν τις Ηνωμένες Πολιτείες απειλή. Λαμβάνοντας υπόψη την προσάρτηση της Κριμαίας και τον πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία, το 29% των ερωτηθέντων δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία είναι εχθρός.

Διαφήμιση

Παρόλο που ο ρωσικός στρατός είναι αφοσιωμένος στον πόλεμο στη Συρία, μόνο το 5% και το 4% των ανθρώπων λένε ότι οι ισλαμιστές εξτρεμιστές αποτελούν απειλή. Αυτό είναι μικρότερο από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το ΝΑΤΟ, οι οποίοι είναι όλοι εχθροί ετικετών κατά 6% των Ρώσων. Εσωτερικά, μόνο το 2% των ερωτηθέντων θεωρούν εχθρούς ολιγάρχες και τραπεζίτες και το 1% πιστεύει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποτελεί απειλή.

Διαβάστε  Μπαράζ κινήσεων Πούτιν-Τραμπ στη Συρία, αλλάζουν οι ισορροπίες

Η πολιτική αύξησης των αμυντικών δαπανών, ενίσχυσης της στρατιωτικής ισχύς και επίδειξης δύναμης, σε συνδυασμό με την προσπάθεια ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές και τις κυβερνοεπιθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο που ακολουθεί πιστά ο Βλάντιμιρ Πούτιν φαίνεται ότι απαντά στους φόβους και τις ανησυχίες των Ρώσων, ενώ στην πραγματικότητα η προπαγάνδα ευθύνεται κυρίως για τον κίνδυνο.

Διαβάστε  Τραμπ-Πούτιν: Πιο κοντά, θάβουν το hacking, επικεντρώνουν στη Συρία και τη Μέση Ανατολή

Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία για την επέμβαση και προσάρτηση της Κριμαίας ισχυροποιούν το αίσθημα της απομόνωσης.

Διαφήμιση