Κοτζιάς: Έχει παρέμβει η Μέρκελ στον Ερντογάν για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Κοτζιάς: Έχει παρέμβει η Μέρκελ στον Ερντογάν για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Αίσθηση προοδευτικής απεμπλοκής του ζητήματος της κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς υιοθετώντας ρητορική που ανοίγει διπλωματικά κανάλια, πολύ μακριά από τους τόνους που επιμένει να χρησιμοποιεί ο υπουργός Άμυνας, ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι παρέμβαση στο ζήτημα έχει ασκήσει και η Άγκελα Μέρκελ στη συνομιλία της με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ εξέφρασαν αλληλεγγύη στη χώρα μας, για την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους. Όπως ξέρετε, ήδη η Καγκελάριος Μέρκελ είχε παρέμβει στον ίδιο τον κύριο Eρντογάν»,

ανέφερε ο κ. Κοτζιάς, μετά το τέλος του σημερινού Συμβουλίου Εξωτερικών υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Ενέργειες κατά της Τουρκίας στα διεθνή φόρα μετά το παρολίγον ατύχημα στο Αιγαίο

Ο υπουργός Εξωτερικών επέμεινε στη ρητορική που χρησιμοποιεί και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, διατηρώντας την πίεση και αναδεικνύοντας το περιστατικό ως καθημερινή πρακτική και επισημαίνοντας ότι θέλει να πιστεύει ότι το ζήτημα «θα έχει μια θετική εξέλιξη, με την έννοια ότι η Τουρκία δε θα επιδιώξει και δε θα συνεχίσει ένα καθημερινό γεγονός που γινόταν στα σύνορα ανάμεσα στα δύο κράτη να το αξιοποιεί ως όπλο μακροχρόνια».

Διαβάστε  Ο Κοτζιάς ανοίγει το Κυπριακό από τη Ρωσία

Διαφήμιση