Επανεκλέγεται με 76% ο Βλάντιμιρ Πούτιν

Επανεκλέγεται με 76% ο Βλάντιμιρ Πούτιν

Θριαμβευτική επανεκλογή του του Βλάντιμιρ Πούτιν στην προεδρία της Ρωσίας από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών με ποσοστό της τάξης του 76,65%(!) δείχνουν τα αποτελέσματα των εκλογών με καταμετρημένο το 99% των ψήφων και με τη συμμετοχή στο 67%.

Τον Πούτιν ακολουθεί ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος του Κομουνιστικού Κόμματος, Πάβελ Γκρουντίνιν με 12,16%, ενώ ο υπερεθνικιστής Βλάντιμιρ Ζιρινόφσκι που έχει κατέβει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 1991 κλείνει την πρώτη τριάδα των υποψηφίων με 5,9%.

Διαβάστε  Ο Μεντβέντεφ στην ορκωμοσία Ερντογάν, ερωτηματικά για την απουσία Πούτιν

Η επανεκλογή του Βλάντιμιρ Πούτιν στην προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήταν αναμενόμενη καθώς ο βασικός αντίπαλός του, Αλεξέι Ναβάλνι, είχε τεθεί από νωρίς εκτός κούρσας λόγω καταδίκης από δικαστήριο για διαφθορά.

Οι υπόλοιποι επτά υποψήφιοι δεν μπόρεσαν ούτε συλλογικά να απειλήσουν τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος πέτυχε την αύξηση της συσπείρωσης και της συμμετοχής λόγω της κρίσης με τη Μεγάλη Βρετανία και των εξελίξεων στη Συρία.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στο Ελσίνκι

Ο Πούτιν εκλέγεται για τέταρτη φορά ηγέτης της Ρωσίας, όντας πλέον ο μακροβιότερος μετά τον Στάλιν, με ένα μικρό διάλειμμα με ανταλλαγή θέσεων με τον πρωθυπουργό του, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, περίοδο στην οποία άλλαξε το Σύνταγμα της χώρας και ήρε τον περιορισμό των δυο συνεχόμενων θητειών στην προεδρία.

Η προεδρική θητεία στη Ρωσία επεκτάθηκε το 2008 στα 6 χρόνια και τώρα ο Βλάντιμιρ Πούτιν θα είναι πρόεδρος της χώρας μέχρι το 2022, όταν θα είναι 72 χρονών.

Διαβάστε  Άλμα 10% στα κέρδη των επιχειρήσεων στη Ρωσία

Διαφήμιση