Η Ελλάδα στις φλόγες: 130 μέτωπα σε 24 ώρες

Πέντε πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη, ισχυρότερο στην Αττική, δεν απαιτείται πουθενά αεροπορική συνδρομή

Η Ελλάδα στις φλόγες: 130 μέτωπα σε 24 ώρες

Έντονη ανησυχία προκαλεί η παράλληλη εκδήλωση πύρινων μετώπων σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς πρόκειται για ασυνήθιστο φαινόμενο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το οποίο δικαιολογείται εν μέρει από τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Μόνο κατά το τελευταίο 24ωρο οι πυροσβέστες αντιμετώπισαν 130 δασικές πυρκαγιές.

Αυτή τη στιγμή το πλέον απαιτητικό μέτωπο εντοπίζεται στην περιοχή Βούτημα Αυλώνα Αττικής, το οποίο ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και παραμένει ανεξέλεγκτο.
Στο σημείο βρίσκονται 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ωστόσο η κατάσβεση είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω του δύσβατου χαρακτήρα του σημείο και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Οι επίγειες δυνάμεις δεν έκριναν να απαιτείται αεροπορική υποστήριξη, σε αυτή τη φάση, ωστόσο αν η κατάσταση επιδεινωθεί το ενδεχόμενο χρήσης εναέριων μέσων θα επανεκτιμηθεί.

Διαβάστε  Συλλήψεις σε επιχείρηση κατά του λαθρεμπορίου αντικαρκινικών φαρμάκων

Πιο σύνθετη είναι η κατάσταση στην Κρήτη όπου οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι πολυδιασπασμένες σε 22 μέτωπα, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι που αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση και προκαλούν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η μεγαλύτερη φωτιά είναι στις Στροβλές Κισσάμου που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ στο σημείο βρίσκονται τέσσερα οχήματα με οκτώ άνδρες.

Διαβάστε  Φωτιά στην Αλόννησο, εκκενώθηκε ξενοδοχείο

Σε εξέλιξη είναι μία φωτιά στην Φοινικιά Ηρακλείου όπου καίγονται καλάμια και ένα θερμοκήπιο. Στο σημείο επιχειρούν τέσσερα οχήματα με οκτώ άνδρες.

Τα υπόλοιπα μέτωπα δεν έχουν ελεγχθεί πλήρως ακόμα, ωστόσο είναι μικρά και δεν έχουν πρόσφορο έδαφος, στην περιοχή Πατσό Αμαρίου και την Αχάδα Ηρακλείου. Επίσης 15 μέτωπα είναι ενεργά αυτή τη στιγμή στην Κρήτη αλλά μέχρι στιγμής έχουν μικρή έκταση.

Διαβάστε  Στέλνουν τον Μπαρμπαρούση στον Εισαγγελέα για το κάλεσμα σε πραξικόπημα

Στην Πελοπόννησο οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε Ηλεία και Κιάτο.

Στα Άγναντα Ηλείας επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ στο Κιάτο επί τόπου βρίσκονται 42 πυροσβέστες με 16 οχήματα.

Διαφήμιση