Οι πόλεις με τους καλύτερους μισθούς για τους απόδημους εργαζομένους

Οι πόλεις με τους καλύτερους μισθούς για τους απόδημους εργαζομένους

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, το φαινόμενο του brain drain έχει αφενός στερήσει εγκεφάλους από τη χώρα, στο εξωτερικό όμως δεν φεύγουν μόνο οι “άριστοι” αλλά κυρίως οι βιοπαλαιστές που αναζητούν τρόπο να συντηρήσουν την οικογένειά τους. Εάν ελπίζετε για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στο εξωτερικό, είναι σίγουρα μια καλή ιδέα να ελέγξετε για ευκαιρίες απασχόλησης στη Βομβάη.

Το οικονομικό, εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο της Ινδίας προσφέρει στους αποδήμους εργαζόμενους τον υψηλότερο μέσο ετήσιο μισθό έναντι οποιασδήποτε μεγάλης πόλης παγκοσμίως, σύμφωνα με έκθεση της HSBC.

Οι ξένοι εργαζόμενοι στη Βομβάη αποκομίζουν $ 217.165 κατά μέσο όρο, πολύ περισσότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο των $ 99.903. Ένα μεγάλο μέρος των αλλοδαπών εργαζομένων της πόλης μεταφέρθηκαν εκεί από τους εργοδότες τους και αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τα υψηλά επίπεδα μισθών μεταξύ των ομογενών της πόλης.

Διαφήμιση

Η δεύτερη πιο κερδοφόρα πόλη για τους μετανάστες είναι το Σαν Φρανσίσκο, όπου μπορούν να προσδοκούν εισόδημα $ 207.200 κάθε χρόνο κατά μέσο όρο. Η Ζυρίχη έρχεται τρίτη με $ 206,900. Μαζί με τη Βομβάη υπάρχουν άλλες τρεις ασιατικές πόλεις στον κατάλογο των κορυφαίων 10 – Σαγκάη (202.200 δολάρια), Τζακάρτα (152.600 δολάρια) και Χονγκ Κονγκ (148.400 δολάρια).

Παρόλο που οι ασιατικές πόλεις πληρώνουν τους υψηλούς μισθούς των αλλοδαπών εργαζομένων, τείνουν να καθυστερούν όταν πρόκειται για τον αριθμό των θέσεων εργασίας που προσφέρονται. Η έκθεση της HSBC διαπίστωσε ότι οι πέντε καλύτερες πόλεις για εκπατρισμένες θέσεις εργασίας είναι το Σαν Φρανσίσκο, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Δουβλίνο και το Μπέρμιγχαμ.