Αντίποινα της Ρωσίας κατά της Μεγάλης Βρετανίας, απελαύνει διπλωμάτες

Αντίποινα της Ρωσίας κατά της Μεγάλης Βρετανίας, απελαύνει διπλωμάτες

Την απέλαση Βρετανών διπλωματών ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε αντίποινα της απόφασης της Βρετανίας, σε μια διπλωματική διένεξη που ξεκίνησε επ αφορμής αλλά όχι εξαιτίας της απόπειρας δολοφονίας του Ρώσου πρώην συνταγματάρχη της KGB και διπλού πράκτορα, Σκρίπαλ.

Η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ανακοίνωσε την αποπομπή 23 Ρώσων διπλωματών καθώς η Μόσχα δεν παρείχε πληροφορίες για το νευροχημικό παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα δολοφονίας του Σκρίπαλ, εντός του χρονικού πλαισίου που έθεσε η Βρετανία.

Σε ανακοίνωσε που συνυπογράφουν οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας, η επίθεση αποδίδεται στη Ρωσία και θεωρείται χρήση βίας εντός της επικράτειας της Μεγάλης Βρετανίας, διατύπωση που ανοίγει το νομικό διάδρομο για την επιβολή νέων κυρώσεων στη Μόσχα.

Διαφήμιση

Παράλληλα, χθες, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις εναντίων ρώσικων οργανισμών και προσώπων, όχι όμως για την υπόθεση Σκρίπαλ αλλά για ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Το Κρεμλίνο αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη σε όλες τις υποθέσεις για τις οποίες αποδίδονται ευθύνες στις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, στάση η οποία όμως δεν πείθει τη Δύση.