ΟΗΕ: Με την πλάτη στον τοίχο η Ρωσία, αντιμετωπίζει νέες κυρώσεις

Παραβίαση εδαφικής ακεραιότητας της Μεγάλης Βρετανίας η υπόθεση Σκρίπαλ, λένε τέσσερα από τα έξι μόνιμα μέλη στου Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

ΟΗΕ: Με την πλάτη στον τοίχο η Ρωσία, αντιμετωπίζει νέες κυρώσεις

Σκληρή Θέση κατά της Ρωσίας για την υπόθεση Σκρίπαλ έλαβαν τα τέσσερα από τα έξι μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, χαρακτηρίζοντας την απόπειρα δολοφονίας παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Μεγάλης Βρετανίας από τη Ρωσία.

Η Γαλλία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία χαρακτήρισαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας το γεγονός παράβαση της εδαφικής ακεραιότητας της τελευταίας από τη Ρωσία, ανοίγοντας πλέον την πόρτα για νέες κυρώσεις από τον ΟΗΕ κατά της Μόσχας.

Στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ αναφέρουν ότι ότι η επίθεση με στρατιωτικής χρήσης νευροτοξικό παράγοντα ενός τύπου που έχει παρασκευασθεί από τη Ρωσία αποτελεί την πρώτη επιθετική του σχετικού χημικού στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και συνιστά παράβαση της εδαφικής κυριαρχίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαφήμιση
Διαβάστε  ΔΟΜ: 2800 παιδιά προσφύγων πάνε σχολείο στην Ελλάδα

Σε ένα σπάνιο κοινό ανακοινωθέν ο Πρόεδρος Τραμπ, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμάνουελ Μακρόν, η Καγκελάριος Μέρκελ και η Τερέζα Μέυ, πρωθυπουργός της Βρετανίας, δήλωσαν ότι «δεν υπάρχει εύλογη εναλλακτική εξήγηση» σε μία ρωσική υπευθυνότητα για την επίθεση της 4ης Μαρτίου στην Αγγλία.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η αποτυχία της Ρωσίας να απαντήσει στο νόμιμο αίτημα της Βρετανίας για μια εξήγηση, τονίζει περαιτέρω την ευθύνη της.

Διαβάστε  "Επιχείρηση Πούτιν" για να στριμώξουν τον Κόρμπιν

Οι 4 ηγέτες σημειώνουν ότι η χρήση χημικού όπλου συνιστά επίθεση στη βρετανικής κυριαρχία και παραβίαση του διεθνούς δικαίου.


Διαφήμιση