Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας από τις ΗΠΑ

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας από τις ΗΠΑ

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον, στοχεύοντας οργανισμούς και φυσικά πρόσωπα.

Η απόφαση αυτή, του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών ακολουθεί το κοινό ανακοινωθέν των ΗΠΑ με τη Γαλλία, τη Μεγάλη και τη Γερμανία για την υπόθεση Σκρίπαλ, στην οποία εγκαλούν τη Ρωσία για παραβίαση της Βρετανικής κυριαρχίας.

Σύμφωνα με τη ρωσικά media οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σχετίζονται με τη διαδικτυακή δραστηριότητα της Ρωσίας και όχι με την υπόθεση Σκρίπαλ, ενώ στους οργανισμούς περιλαμβάνεται η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ρωσίας καθώς και η “Internet Research Agency”, η οποία είναι αντίστοιχη της Cybercom.

Διαφήμιση

Επίσης κυρώσεις επιβάλλονται σε 14 άτομα που συμμετέχουν σε αυτές τις υπηρεσία τα οποία εντάσσονται πλέον στις λίστες Ατόμων Ειδικού Χειρισμού και Ανεπιθύμητων Προσώπων (SDN).

Οι 13 από τους 14 Ρώσους, στους οποίους οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις, είναι οι προσφάτως καταδικασθέντες για ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι πράξεις τους είχαν ουσιαστική επίδραση στο αποτέλεσμα των εκλογών, δήλωση που είναι προφανές ότι εντάσσεται στην προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να αποσυνδέσει την εκλογή του από τις παρεμβάσεις της Ρωσίας.