ΗΠΑ: Το FBI σκαλίζει στην αυλή του Τραμπ

ΗΠΑ: Το FBI σκαλίζει στην αυλή του Τραμπ

Εισαγγελική παραγγελία για τον έλεγχο των αρχείων και οικονομικών στοιχείων του Trump Organization εξασφάλισε ο ειδικός εισαγγελέας του FBI Μιούλερ, τα οποία σχετίζονται άμεσα με τις δοσοληψίες του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ.

Τα στοιχεία αφορούν την εν εξελίξει έρευνα για το ενδεχόμενο και το βαθμό ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 καθώς και στις εικαζόμενες σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ και του επιτελείου του με το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία έχει κατ επανάληψη αρνηθεί σχέσεις ή/και ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές.

Διαφήμιση

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε νέες κυρώσεις σε Ρώσους πολίτες που καταδικάστηκαν για προσπάθεια παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές και σε οργανισμούς της ρωσικής κυβέρνησης, που είναι η Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών και Υπηρεσία Διαδικτύου του Κρεμλίνου.

Η διεύρυνση της έρευνας προς την κατεύθυνση του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται μετά την αποπομπή του υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον και την διεθνή κατακραυγή προς τη Ρωσία για την εικαζόμενη επίθεση με νευροχημικό παράγοντα σ Ρώσο πρώην διπλό πράκτορα σε βρετανικό έδαφος.