Στήριξη Μέρκελ σε Μέι αλλά με αποστάσεις

Στήριξη Μέρκελ σε Μέι αλλά με αποστάσεις

Αποστάσεις από τους χειρισμούς της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, απέναντι στη Ρωσία, έλαβε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, λίγο μετά την ανανέωση της θητείας της, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ θα πρέπει να διατυπώσει ενιαία θέση, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί τώρα να απομονωθεί η Ρωσία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να τηρήσει κοινή στάση σε ό,τι αφορά την υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, για την οποία η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Τερέζα Μέι κατηγορεί ως υπεύθυνη τη Ρωσία.

«Αντιμετωπίζουμε τα ευρήματα της βρετανικής κυβέρνησης με μεγάλη σοβαρότητα… Θα παρουσιάσουμε μια κοινή ευρωπαϊκή άποψη»,

είπε η κ. Μέρκελ σε δηλώσεις της στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD, υπενθυμίζοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

«Μολαταύτα, εγώ λέω ότι δεν μπορούμε να διακόψουμε κάθε επαφή τώρα. Πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε με τους Ρώσους παρά τις διαφορετικές απόψεις μας»

πρόσθεσε.

Διαβάστε  Η Μέρκελ συναντά τους Big 5, στην ατζέντα και το ελληνικό χρέος

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕ βρίσκεται σε διαδικασία βήμα, βήμα επαναπροσέγγισης με τη Ρωσία, αρχής γενομένης από τον ενεργειακό τομέα, όπου έχει ξεκινήσει το έργο του Nordstream II, αγωγός που παρακάμπτει την Ουκρανία και τις χώρες της Βαλτικής και περνάει απευθείας από τη Ρωσία στη Γερμανία, με στόχο την αναβάθμιση της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ.

Διαβάστε  Ο Τραμπ εμπρηστής του G7, Μακρόν-Μέρκελ έσωσαν τα προσχήματα

Ωστόσο, στην προοπτική αυτή αντιδρούν σθεναρά οι ΗΠΑ, που επιδιώκουν να καλύψουν οι ίδιες και μέσω συμμάχων τους ενεργειακά την ΕΕ μέσω LNG αλλά δια της μεταφοράς φυσικού αερίου από το Αζερμπαιτζάν και την Αίγυπτο.

Διαφήμιση