Επιχείρηση πόλωσης και συσπείρωσης Ερντογάν με επίθεση σε Ελλάδα και ΕΕ

Επιχείρηση πόλωσης και συσπείρωσης Ερντογάν με επίθεση σε Ελλάδα και ΕΕ

Πυρά κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος, όως, σε εσωτερικό ακροατήριο και θέλοντας να ενισχύσει τη συσπείρωση. Οι δηλώσεις του Τούρκου δεν ανησυχούν ως προς την επίθεση, αλλά ως κίνηση που ενδεχομένως να κρύβει σκοπιμότητα για νέα σκληρή αντιπαράθεση.

Ο Τούρκος πρόεδρος αντιπαρέβαλε την οικονομική στήριξη που παρείχε η ΕΕ στην Ελλάδα, υπερβάλλοντας μάλιστα, καθώς έκανε λόγο για 400 δισ., υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία βρήκε μόνο κλειστές πόρτες, ενώ άφησε υπονοούμενο και για τα ανταλλάγματα που πήρε από την Αθήνα προκειμένου να βοηθήσει.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση στήριξε την Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση. Τους έδωσαν 400 δισεκατομμύρια ευρώ. Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα, τους βοηθούν, φυσικά με ανταλλάγματα.

Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη. Ακόμα και έτσι όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας»

, ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο και συνέχισε:

Διαφήμιση

«Το τουρκικό έθνος δεν περίμενε ποτέ κανέναν στην ιστορία του και ότι κατάφερε, το κατάφερε με τη δύναμη της καρδιάς του».

Παράλληλα, χαρακτήρισε την επιχείρηση στο Αφρίν ως «ειρηνευτική» καθώς, όπως είπε, ο στόχος είναι να μην πάθουν κάτι οι άμαχοι. Νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα πως το Αφρίν θα πέσει «μέχρι σήμερα το βράδυ» στα χέρια των τουρκικών δυνάμεων.

«Πλησιάσαμε λίγο στην Αφρίν. Ελπίζω, αν το θέλει ο Θεός, πως η Αφρίν θα έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι σήμερα το βράδυ», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Αγκυρα προς Τούρκους τοπικούς αξιωματούχους, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Η Αγκυρα είχε ανακοινώσει χθες πως οι τουρκικές δυνάμεις περικύκλωσαν πλήρως την πόλη. Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη πως οι άμαχοι της Αφρίν απομακρύνονται με αυτοκίνητα μέσω ενός ειδικού διαδρόμου.