Η Ευρώπη πιέζει για συζητήσεις, η Ουάσιγκτον ροκανίζει τον χρόνο

Η Ευρώπη πιέζει για συζητήσεις, η Ουάσιγκτον ροκανίζει τον χρόνο

Να διατηρήσει στο επίκεντρο το θέμα τις εξαίρεσης της Ευρώπης από τους αμερικανικούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα επιχειρεί η Κομισιόν, δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων και παρεμβάσεις στα διμερή φόρα, ενώ την ίδια στιγμή η Ουάσιγκτον αφήνει τον χρόνο να περνά επιδεικτικά.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υπενθυμίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση περιμένει να μάθει μέσα στις επόμενες ημέρες πώς ακριβώς μπορεί να εξαιρεθεί. Η Ουάσινγκτον πάντως εξακολουθεί να αρνείται πεισματικά να αποσαφηνίσει την κατάσταση και ζητά από τους Ευρωπαίους να καταργήσουν πρώτα
τους δικούς τους «άδικους» δασμούς σε αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα.

«Αποτελούμε μακροχρόνιο, πιστό εταίρο των ΗΠΑ και επομένως δεν συνιστούμε απειλή για την εθνική ασφάλειάς του. Θα συνεχίσουμε να το τονίζουμε εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσθέτοντας πως η Ε.Ε. αναμένει «μεγαλύτερη σαφήνεια από την αμερικανική πλευρά τις επόμενες ημέρες και θα συνεχίσει να εργάζεται με τους εταίρους για να εξαιρεθεί».

Σημείωσε δε ότι το Πεντάγωνο χρειάζεται μόλις το 3% της ετήσιας παραγωγής χάλυβα των ΗΠΑ για να καλύψει τις ανάγκες του και δεν εξαρτάται από τις όποιες εισαγωγές.

Διαφήμιση