Αμερικανική στήριξη στη Βρετανία κατά της Ρωσίας για την απόπειρα δολοφονίας

Αμερικανική στήριξη στη Βρετανία κατά της Ρωσίας για την απόπειρα δολοφονίας

Στήριξη στη Βρετανία στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην συνταγματάρχη της KGB και της κόρης του, παρείχε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, βρίσκοντας παράλληλα την ευκαιρία να επουλώσει πληγές που είχαν ανοίξει στς διμερείς σχέσεις χειρισμοί του Ντόναλντ Τραμπ.

Η αμερικανική κυβέρνηση αποδέχεται την έρευνα των βρετανικών αρχών και υποστηρίζει τις αξιώσεις που ήγειρε απέναντι στη Ρωσία, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη βρετανική έρευνα, κατά την οποία η Ρωσία είναι πιθανόν υπεύθυνη για την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα, η οποία διαπράχθηκε στο Σάλσμπερι την περασμένη εβδομάδα»

αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ συνεχίζει

«Συμφωνούμε ότι όλοι όσοι ευθύνονται -τόσο εκείνοι που διέπραξαν το έγκλημα, όσο και εκείνοι που το διέταξαν- πρέπει να αντιμετωπίσουν τις προσήκουσες, σοβαρές συνέπειες»

Τέλος καταλήγει σε αυστηρό τόνο ότι οι ρωσικές αιτιάσεις δεν θα γίνουν δεκτές, λέγοντας:

«Δεν υπάρχει ποτέ δικαιολογία για μια τέτοια επίθεση, την απόπειρα φόνου ενός πολίτη στο έδαφος ενός κυρίαρχου κράτους, και είμαστε εξοργισμένοι που η Ρωσία μοιάζει να επέδειξε ξανά τέτοια συμπεριφορά»,

Το Κρεμλίνο απορρίπτει και πετάει το μπαλάκι

Διαβάστε  Οι απελάσεις Ρώσων διπλωματών ανά χώρα

Η Μόσχα αντέδρασε με οργή, με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα να δηλώνει ότι στη βρετανική Βουλή δίνει παράσταση «το τσίρκο» και να κατηγορεί την κυβέρνηση στο Λονδίνο ότι επιδίδεται σε μια εκστρατεία προπαγάνδας που «βασίζεται σε μια προβοκάτσια».

Ο Τζόνσον έχει απαιτήσει εξηγήσεις από τον Ρώσο πρεσβευτή μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Η Μέι διεμήνυσε ότι εάν δεν δοθούν επαρκείς εξηγήσεις η επίθεση θα εκληφθεί ως χρήση βίας από τη Ρωσία έναντι της Βρετανίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Διαβάστε  Τουρκία: Το μακρύ χέρι της MIT επεκτείνει το πογκρόμ Ερντογάν εκτός συνόρων

Διαφήμιση