Κάλυψη Μέρκελ σε Τσίπρα για προσέγγιση με Ερντογάν, παρά τις εντάσεις

Κάλυψη Μέρκελ σε Τσίπρα για προσέγγιση με Ερντογάν, παρά τις εντάσεις

Πολιτική κάλυψη στον Αλέξη Τσίπρα για την προσπάθεια προσέγγισης με την Τουρκία, παρά τις εντάσεις που εμπεριέχονται σε αυτή, παρείχε η Άγκελα Μέρκελ, ενώ παράλληλα στιγμάτισε την Άγκυρα για την αδυναμία επίλυσης του Κυπριακού και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον αρχηγό της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ και τον μεταβατικό πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Όλαφ Σολτς, εν όψει της υπογραφής της προγραμματικής συμφωνίας από τους κυβερνητικούς εταίρους, η Άγκελα Μέρκελ, επισήμανε ότι οι πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα είναι θετικές.

«Ο Τούρκος πρόεδρος ήταν στην Ελλάδα. Αυτό για πολύ καιρό δεν συνέβαινε. Χαίρομαι πολύ που ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρα πολλές επαφές με την Τουρκία, ακόμη και αν είναι φορτισμένες με ένταση»,

δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ κατά τη συνέντευξη Τύπου, ενώ συμπλήρωσε ότι

Διαφήμιση

«έχουμε όμως μεγάλα προβλήματα αυτή τη στιγμή και σχετικά με την Κύπρο. Εργάζομαι εδώ και χρόνια για να βρούμε επιτέλους μια λύση για το Κυπριακό πρόβλημα. Μέχρι σήμερα δεν την έχουμε και εκεί βεβαίως διαδραματίζει η Τουρκία έναν πολύ μεγάλο ρόλο».

Η Γερμανίδα καγκελάριος στάθηκε στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γειτονική χώρα και κατέστησε σαφές πως προς το παρόν δεν τίθεται θέμα αναβάθμισης της Τελωνειακής Ένωσης Ε.Ε. – Τουρκίας.

Διαβάστε  Το μήνυμα της Μέρκελ στον Τραμπ που δεν διάβασαν τα media

Πάντως, εξήρε τον ρόλο της Άγκυρας σε ό,τι αφορά την υποδοχή προσφύγων.

Διαφήμιση