Εκταμιεύονται 5,7 δισ., έπεται η συζήτηση για το χρέος και την επόμενη ημέρα

Εκταμιεύονται 5,7 δισ., έπεται η συζήτηση για το χρέος και την επόμενη ημέρα

Την εκταμίευση της υποδόσης των 5,7 δισ. από τη δόση των 6,7 δισ. ενέκρινε το Eurogroup, όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την έγκριση των προεδρικών διαταγμάτων για το Ελληνικό και τους πλειστηριασμούς, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους.

Λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είχε σύντομη συνάντηση με τον επκεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, για την πορεία του προγράμματος.

Ο τελευταίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Τwitter.

Διαφήμιση

«Είχα μία φιλική συζήτηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η Ελλάδα έχει κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

Ο πρόεδρος του Eurogroup επιβεβαίωσε ότι αναμένεται σήμερα να πραγματοποιηθεί η εκταμίευση των 5,7 δισ. από την τρίτη αξιολόγηση. Όσον αφορά στα άλλα κρίσιμα ζητήματα, γίνονται συζητήσεις, όπως είπε. «Εργαζόμαστε ήδη για την ελάφρυνση του χρέους και για την προετοιμασία της ομαλής εξόδου από το πρόγραμμα» ανέφερε.

Όπως ήταν γνωστό εξ αρχής το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της Ελλάδας, για τη μετά-μνημονιακή εποχή, καθώς και ο μηχανισμός για την ελάφρυνση του χρέους θα συζητηθούν “πακέτο” στο Eurogroup της 27ης Απριλίου στη Σόφια.

Εκεί η κυβέρνηση θα παρουσιάσει η κυβέρνηση το νέο πολυετές αναπτυξιακό της σχέδιο για την εποχή μετά το πρόγραμμα.