Στήριξη κατώτερων στρωμάτων και φοροελαφρύνσεις εξαγγέλλει ο Τσακαλώτος

Στήριξη κατώτερων στρωμάτων και φοροελαφρύνσεις εξαγγέλλει ο Τσακαλώτος

Την προσπάθεια ανατροπής της πολιτικής ατζέντας με την επιστροφή της οικονομίας στο επίκεντρο επιβεβαιώνει η δεύτερη μέσα σε δυο εβδομάδες συνέντευξη του -κατά άλλα φειδωλού- Ευκλείδη Τσακαλώτου, που συνεχίζει να δίνει ψήγματα του νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος που θα διαδεχθεί το Μνημόνιο και το οποίο είναι ελληνικής “ιδιοκτησίας”.

Ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στη Real News προσπάθησε να σκιαγραφήσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προαναγγέλοντας μέτρα για την ενίσχυση των κατώτερων στρωμάτων και φοροελαφρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε προηγούμενη συνέντευξή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε προαναγγείλει μειώσεις φόρων της τάξης των 3,5 δισ, στην επόμενη τριετίας.

Παράλληλα, έσπευσε να καθησυχάσει εταίρους και δανειστές δεσμευόμενος για δημοσιονομική πειθαρχία ώστε να μην επιστρέψει η χώρα στο στρεβλό μοντέλο που επικρατούσε πριν από το 2008.

Διαφήμιση

Ο Ευκλέιδης Τσακαλώτος, επιχειρεί να αναδείξει το αριστερό πρόσημο του νέου προγράμματος εστιάζοντας σε δράσεις για τη σταδιακή άρση των αδικιών, ενίσχυση των κατώτερων στρωμάτων και της μεσαίας τάξης.

«Η κυβέρνησή μας έχει ένα σχέδιο που είναι αξιόπιστο και προς τα έξω και προς τα μέσα», τονίζει χαρακτηριστικά και διαμηνύει πως «όσο πιο καθαρή η έξοδος, τόσο πιο καθαρό το σήμα προς τα έξω, αλλά και προς τα μέσα, ότι πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στην κοινωνία γενικότερα ότι μπορούν να σταθούν στα πόδια τους».

Ερωτώμενος τέλος για τον χρόνο των εκλογών απαντά πως

«Όχι μόνο θα εξαντλήσουμε την κοινοβουλευτική θητεία, αλλά θα ζητήσουμε και την εντολή για να συνεχίσουμε».