Στη Δικαιοσύνη παραπέμπει ο Τσαβούσογλου, “πρόκληση” βλέπουν τα ελληνικά media

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπει ο Τσαβούσογλου, “πρόκληση” βλέπουν τα ελληνικά media

Προσπάθεια των media να βάλουν φωτιά στο ήδη εύφλεκτο σκηνικό των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας καταγράφεται λίγο μετά την αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξίωσε από τον πρωθυπουργό να καλέσει τον Ταγίπ Ερντογάν, κίνηση που θα ανοίξει ζήτημα ευρύτερων διαπραγματεύσεων.

Από το πρωί του Σαββάτου ελληνικά media αναδεικνύουν τις προσεκτικά διατυπωμένες, τυπικού χαρακτήρα, δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου σε “πρόκληση”, διεγείροντας συντηρητικά και εθνικιστικά κοινωνικά αντανακλαστικά και εφαρμόζοντας μια μάλλον επικίνδυνη πίεση στους χειριστές του ζητήματος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στα δημοσιεύματά τους τα ελληνικά ίδια τα media ο Μελβούτ Τσαβούσογλου φέρεται να έχει δηλώσει ότι από τη Δικαιοσύνη εξαρτάται πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι δύο αξιωματικοί.

Διαφήμιση

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο Μελβούτ Τσαβούσογλου είπε ότι δεν γνωρίζει πότε θα γυρίσουν στην Ελλάδα οι αξιωματικοί, τονίζοντας ότι συνελήφθησαν γιατί πέρασαν τα σύνορα και εξαρτάται πλέον από τη Δικαιοσύνη που θέλει να διαλευκάνει αν αυτό έγινε από λάθος ή από πρόθεση.

Ερωτηθείς αν η τουρκική πλευρά θέλει συμφωνία ανταλλαγής με τους οχτώ Τούρκους στρατιώτες που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, είπε ότι «όχι, δεν θέλουμε μια τέτοια συμφωνία. Εξάλλου, δεν συνελήφθησαν οι Έλληνες στρατιώτες στην Ελλάδα, αλλά στο τουρκικό έδαφος. Ζητήσαμε την έκδοση των πιλότων επίσημα στην Ελλάδα πολύ καιρό πριν».