Ο Διονύσης Τεμπονέρας νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας

Ο Διονύσης Τεμπονέρας νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας

Ανακατατάξεις σημειώνονται στην πολιτική πυραμίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, με τον διορισμό του Διονύση Τεμπονέρα στη θέση του γενικού γραμματέα, μετά την παραίτηση του Διονύση-Χαράλαμπου Καλαματιανού.

Ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας γεννήθηκε το 1981 στην Πάτρα. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας) και έπειτα από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Β΄ Ιδιωτικό Τομέα του ΕΚΠΑ (με κατεύθυνση στο Εργατικό Δίκαιο) και είναι σήμερα υποψήφιος διδάκτωρ στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου του ΕΚΠΑ.

Εργαζόταν από το 2008 ως δικηγόρος, εξειδικευμένος στα θέματα του Εργατικού, του Δημοσίου και του Κοινωνικοασφαλιστικού Δικαίου.

Διαφήμιση

Από το Φεβρουάριο του 2015 διετέλεσε σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μέχρι και τον Αύγουστο του 2015. Στη συνέχεια υπηρέτησε ως σύμβουλος του Διοικητή του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ έως και τον Δεκέμβριο του 2016 και ακολούθως ειδικός σύμβουλος του Υποδιοικητή του ΕΤΕΑΕΠ.

Από τον Απρίλιο του 2017 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με πολλές συμμετοχές σε ειδικές επιτροπές του ΥΝΑΝΠ, ενώ συμμετείχε και ως μέλος στο Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.