Κουβέλης: Στο ΥΠΕΞ η υπόθεση των δυο στρατιωτικών

Κουβέλης: Στο ΥΠΕΞ η υπόθεση των δυο στρατιωτικών

Την κλιμάκωση της υπόθεσης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία από ζήτημα του υπουργείου Άμυνας σε θέμα εξωτερικών σχέσεων επιβεβαιώνει με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης, ενώ βλέπει διακρίνει πρόθεση της Τουρκίας να ενοποιήσει τα μέτωπα από τη Θράκη μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας επισημαίνει ότι,

«μέχρι στιγμής το αποδιδόμενο ποινικό αδίκημα είναι η παράνομη είσοδος σε απαγορευμένη περιοχή. Οι συνθήκες όμως κάτω υπό τις οποίες συνέβη αποδεικνύουν ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση να εισέλθουν και μάλιστα παρανόμως με στολή, εξάρτυση και εξοπλισμό. Πρόκειται για συγκεκριμένες συνθήκες που οδήγησαν του δύο στρατιωτικούς να μη μπορούν να βρουν τη σωστή πορεία και να χαθούν μέσα στον χιονιά και στη χαμηλή νέφωση».

Ενώ συμπληρώνει ότι

Διαφήμιση

«Είναι ένα γεγονός που σε άλλες εποχές, χωρίς τις σχέσεις έντασης από τη μεριά της Τουρκίας προς την Ελλάδα, θα είχε αντιμετωπιστεί με τον εξαιρετικά απλό τρόπο της απευθείας συνεννόησης που μάλιστα διεκδίκησε η χώρα μας από την πρώτη στιγμή. Τώρα η υπόθεση βρίσκεται στο ΥΠΕΞ, δηλαδή στις διπλωματικές και άλλες ενέργειες που γίνονται»

Εκτίμησε ότι η Τουρκία θέλει να οξύνει τα πράγματα,

«είναι το αποτέλεσμα μιας γενικότερης στάσης που επιδεικνύει και στον χώρο του Αιγαίου αλλά και με την ΑΟΖ στην Κύπρο».

Διαφήμιση