Δύο απόπειρες πειρατείας ανοιχτά του Bonny

Δύο απόπειρες πειρατείας ανοιχτά του Bonny

Δυο περιστατικά απόπειρας πειρατείας πλοίων αναφέρθηκαν στις 24 Φεβρουαρίου πέριξ της Νιγηρίας στα ανοιχτά της ακτής του Bonny, τα οποία αντιμετωπίστηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και τους κυβερνήτες των πλοίων και στη συνέχεια με την παρέμβαση ναυτικών δυνάμεων.

Το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα 50, περίπου, ναυτικά μίλια από την ακτή, αναφέρθηκαν οκτώ οπλισμένοι πειρατές σε ταχύπλοο κυνήγησαν ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Όπως αναφέρει το Κέντρο Αναφοράς Πειρατείας IMB ενεργοποιήθηκε σύστημα συναγερμού και η ταχύτητα του πλοίου αυξήθηκε, ενώ όλο το μη αναγκαίο προσωπικό μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος του πλοίου. Έγινε επίσης επικοινωνία με το ναυτικό της Νιγηρίας το οποίο ενημέρωσε τον πλοίαρχο για να συναντήσει πολεμικό πλοίο που βρισκόταν σχετικά κοντά. Όταν οι πειρατές πλησίασαν ο καπετάνιος ξεκίνησε ελιγμούς για να τους αποφύγει.

Διαφήμιση

Λόγω της κατάστασης οι πειρατές δεν μπόρεσαν να γαντζώσουν τη σκάλα τους στο πλοίο και απομακρύνθηκαν. Εν συνεχεία, σκάφος του ναυτικού της Νιγηρίας συνόδευσε το πλοίο σε ασφαλές μέρος.

Το δεύτερο περιστατικό αναφέρθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όταν πειρατές επιτέθηκαν σε φορτηγό πλοίο κατεψυγμένων προϊόντων. Το πλοίο βρισκόταν περίπου 40 ναυτικά μίλια μακρυά από την θαλάσσια ζώνη ασφαλείας του Bonny.

Αυτή τη φορά αναφέρθηκαν δέκα πειρατές σε ταχύπλοο με αυτόματα όπλα, οι οποίοι κυνήγησαν το πλοίο και άνοιξαν πυρ. Το οπλισμένο προσωπικό ασφαλείας του πλοίου ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα οι πειρατές να απομακρυνθούν.

Το κέντρο IBM ανέφερε πως το πλήρωμα του πλοίου είναι ασφαλές ενώ το πλοίο υπέστη μικρές ζημιές λόγω των πυροβολισμών.

Διαφήμιση