Τουρκία: Το πογκρόμ Ερντογάν συνεχίζεται, συλλήψεις 243 ανθρώπων

Τουρκία: Το πογκρόμ Ερντογάν συνεχίζεται, συλλήψεις 243 ανθρώπων

Νέα δυναμική ανακτά το πογκρόμ του Ταγίπ Ερντογάν κατά των αντιπάλων του στο εσωτερικό της Τουρκίας, καθώς η επέμβαση στη Συρία και η προσπάθεια εξαγωγής της κρίσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα στο μέτωπο της συσπείρωσης, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2019.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 50.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί και 150.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ εκδόθηκαν και νέα εντάλματα σύλληψης εις βάρος 243 ανθρώπων, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που γίνονται για τον εντοπισμό μελών του δικτύου Γκιουλέν, που κατηγορείται ως εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος το 2016.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, ανάμεσα σε αυτούς που διώκονται με εντάλματα σύλληψης είναι και 92 καθηγητές, που μπήκαν στο στόχαστρο επιχείρησης που διεξήχθη σε 20 επαρχίες. Όλοι τους, αναφέρουν οι πηγές, είχαν εργαστεί σε σχολεία που στο παρελθόν είχαν κλείσει ως ύποπτα για διασυνδέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη.

Διαφήμιση

Μια άλλη επιχείριση πραγματοποιήθηκε στο Ικόνιο και επεκτάθηκε σε περισσότερες από 30 άλλες επαρχίες. Οι αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εις βάρος 84 ανθρώπων που κατηγορούνται ως γκιουλενιστές.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης διέταξε τη σύλληψη άλλων 57 ανθρώπων επειδή χρησιμοποίησαν το ByLock, το σύστημα ασφαλούς επικοινωνίας μέσω κινητών τηλεφώνων, το οποίο η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι χρησιμοποιείται ευρέως από το δίκτυο του Γκιουλέν.