Σύλληψη δύο Γερμανών δημοσιογράφων στον Έβρο

Σύλληψη δύο Γερμανών δημοσιογράφων στον Έβρο

ΤΗν προσοχή των media διεθνώς έχει τραβήξει η υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία στον Έβρο, με αποτέλεσμα η γερμανική τηλεόραση να στείλει δυο ρεπόρτερ στην περιοχή για να διακριβώσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες συντελέστηκε το περιστατικό που έχει αναστατώσει την ΕΕ.

Οι δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν σήμερα το απόγευμα από τους αστυνομικούς σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου και κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης.

Διαβάστε  Ελεύθερος υπό... προστασία και ο δεύτερος από τους 8 Τούρκους

Όπως μεταδίδει το Evros-news.gr, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την 16η Μεραρχία Πεζικού και οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ Διδυμοτείχου.

Διαφήμιση

Εκεί ισχυρίστηκαν ότι εργάζονται στο γερμανικό κανάλι ARD και βρέθηκαν στον Έβρο κάνοντας ρεπορτάζ για τους Τούρκους που επιστρέφουν από τη Γερμανία στην πατρίδα τους κρυφά μέσω του ποταμού Έβρου.

Διαβάστε  Εμπρηστική δήλωση Χαν για αναδιάρθρωση συνόρων Ελλάδας-Αλβανίας

Οι δυο δημοσιογράφοι κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα της Ορεστιάδας που θα αποφασίσει για την τύχη τους.

Το θέμα συγκεντρώνει επίσης διπλωματικό ενδιαφέρον καθώς η γερμανική πρεσβεία έχει κινητοποιηθεί ζητώντας ενημέρωση, εμπλέκοντας εξ αντικειμένου και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καθώς και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Διαφήμιση