Πυρά Ερντογάν κατά Moody’s, “αδέσποτες” στην Ελλάδα

Πυρά Ερντογάν κατά Moody’s, “αδέσποτες” στην Ελλάδα

Επίθεση κατά της Moody’s εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την πρόσφατη υποβάθμιση του αξιόχρεου της τουρκικής οικονομίας σε κατηγορία εκτός επενδυτικής βαθμίδας, λόγω της αντιπαράθεσης του Τούρκου προέδρου με την Κεντρική Τράπεζα της χώρας και το διευρυνόμενο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Ο Ταγίπ Ερντογάν εγκάλεσε τη Moody’s για πολιτικά υποκινούμενη απόφαση με στόχο την περιθωριοποίηση της Τουρκίας, για να ανοίξει ο δρόμος για όσους θα επωφεληθούν από αυτό. Από την παραληρηματικού χαρακτήρα επίθεσή του Τούρκου προέδρου δεν ξέφυγε ούτε η Ελλάδα, καθώς σε μια αποστροφή του λόγου του είπε:

«Ποια είναι τα μέτρα σας; Οι γείτονές μας έχουν βυθιστεί, είναι εξαντλημένοι και εσείς τους ανεβάζετε τέσσερις βαθμίδες. Η τουρκική οικονομία αναπτύσσεται. Δεν είναι στάσιμη. Δεν έχει πτωτική τάση. Σας ξέρουμε καλά»

Ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι οι αγορές, διεθνώς, αγνόησαν, τις αξιολογήσεις αυτές. Η τουρκική οικονομία είναι “στην αιχμή της”» δήλωσε με στόμφο ο «σουλτάνος», σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Διαφήμιση