Συλλήψεις 11 μελών της Combat 18 για όπλα και εκρηκτικά

Συλλήψεις 11 μελών της Combat 18 για όπλα και εκρηκτικά

Με ένταση συνεχίζονται οι ανακοινώσεις, οι διαρροές και τα δημοσιεύματα για τη δράση της ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης Combat 18 Hellas, ενώ όπως ανακοίνωσε η αστυνομία έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 11 συλλήψεις ανθρώπων είτε δυνάμει ενταλμάτων που προέκυψαν κατ΄τη διερεύνηση εγκληματικών ενεργειών, είτε μετά από έρευνα στα σπίτια τους που βρέθηκε επικίνδυνο υλικό.

Ήδη στα media δημοσιεύονται αποσπάσματα τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μελών της οργάνωσης, που σύμφωνα με τις αρχές, κάνουν προγραμματισμό ή απολογισμό τρομοκρατικών δράσεων και επιθέσεων κατά αλλοδαπών και αναρχικών.

Σήμερα, δόθηκαν στη δημοσιότητα και φωτογραφίες ευρημάτων από τις εφόδους στα σπίτια και γραφεία των συλληφθέντων και της οργάνωσης, στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και 50 κιλά νιτρικής αμμωνίας, υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή βομβών, συνήθως τύπου ANFO.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές η τρομοκρατική οργάνωση είχε αναβαθμιστεί και ετοίμαζε ηχηρό χτύπημα με βόμβα έναντι στόχου, επιδιώκοντας, σύμφωνα με τις αρχές, νεκρούς.

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι κατάφεραν καίριο πλήγμα σε δύο νεοναζιστικά μορφώματα, την Combat 18 Hellas αλλά και τους Ανένταχτους Μαιάνδριους Εθνικιστές. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και ηγετικά στελέχη.

Οι αστυνομικοί μέσα στα σπίτια που διερεύνησαν βρήκαν εκτός από τα 50 κιλά νιτρικής αμμωνίας, πρώτη ύλη δηλαδή για την κατασκευή βόμβας ANFO, πλήθος κροτίδων, βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου,σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού), ψηφιακά πειστήρια, μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες, αντιασφυξιογόνο μάσκα, ρόπαλα και σιδερογροθιές, κυνηγετικά όπλα,φιαλίδια βουτανίου και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Έτσι, οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι εκτός από εντυπωσιακό χτύπημα με βόμβα ANFO, ετοίμαζαν και μπαράζ επιθέσεων σε αντιεξουσιαστικά στέκια, συλλογικότητες και χώρες που συναθροίζονται μετανάστες.

Ωστόσο, η υπόθεση έχει ακόμα αρκετά στάδια και φαίνεται να χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, καθώς πέρα από τα 50 κιλά εκρηκτικής ύλης, απαιτούνται περισσότερα και πιο ουσιαστικά στοιχεία για να “δέσει” η υπόθεση. Ακόμα το κατηγορητήριο είναι υπό διαμόρφωση καθώς προστίθενται κατηγορίες από την απομαγνητοφώνηση συνδιαλέξεων και την ταυτοποίηση προσώπων με video και αποτυπώματα από επιθέσεις.