Ο Πάιατ είδε Τσακαλώτο για αξιολόγηση, χρέος και… ΔΝΤ

Ο Πάιατ είδε Τσακαλώτο για αξιολόγηση, χρέος και… ΔΝΤ

Ολοένα και πιο ενεργή γίνεται η δράση του αμερικανικού παράγοντα στην Ελλάδα, καθώς μετά από τον αμυντικό και διπλωματικό χώρο, που κατά παράδοση αναπτύσσει δραστηριότητα ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, πλέον επεκτάθηκε και στον οικονομικό.

αυτό είναι το προφανές συμπέρασμα από τη συνάντηση διάρκειας μισής ώρας με το υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε ο Τζέφρι Πάιατ, τη στιγμή που η οικονομία επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς Κομισιόν ζητά επιτάχυνση της αξιολόγησης και το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους τίθεται επιτακτικά σε όλα τα σχετικά φόρα.

Αντικείμενο της συζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλούνται τα ελληνικά media, ήταν η πορεία των διαπραγματεύσεων για την 4η αξιολόγηση, για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους αλλά και για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας.

Διαφήμιση

Το επόμενο διάστημα το ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον για την ελληνική υπόθεση αναμένεται να ενταθεί καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με το αν θα παραμείνει ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα.

Κρίσιμες αναμένεται να είναι οι συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον στο τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.