Υπόκωφο μήνυμα Γιλντιρίμ στην Ελλάδα για τους δυο στρατιωτικούς

Υπόκωφο μήνυμα Γιλντιρίμ στην Ελλάδα για τους δυο στρατιωτικούς

Στην ανεξάρτητη τουρκική Δικαιοσύνη παρέπεμψε ο Τούρκος πρωθυπουργός το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, διαμαρτυρόμενος παράλληλα για τη διεθνοποίηση του ζητήματος από την ελληνική πλευρά.

Παράλληλα, με δηλώσεις του ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ζήτησε να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι δυο χρυσαυγίτες που έκαψαν την τουρκική σημαία κατά τη διάρκεια πορείας.

«Οι δύο Έλληνες στρατιώτες παραβίασαν τα σύνορα πριν κάποιες ημέρες, η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη»

είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι πρόκειται για σοβαρό διπλωματικό θέμα για να μεταφέρεται στην Ε.Ε., ενώ συμπλήρωσε ότι

Διαφήμιση

“έχει γίνει πλέον συνήθεια να «μεταφέρεται στην Ε.Ε. όποιο θέμα σχετίζεται με την Τουρκία και να ζητούν τη στήριξή της»

Οι δηλώσεις αυτές ερμηνεύονται ως μήνυμα του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, ώστε να υποβιβάσει το θέμα σε διακρατικό για να υπάρξει συνεννόηση. Αυτό συνάγεται από το γεγονός ότι ενέπλεξε την τουρκική Δικαιοσύνη και την προσφυγή της Ελλάδας στην ΕΕ στο ίδιο πλαίσιο.

Ο κ. Γιλντιρίμ, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, ζήτησε επίσης να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη τα δύο άτομα που έκαψαν την τουρκική σημεία σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

«Η σημαία είναι η τιμή μας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία επίθεση» υπογράμμισε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τουρκοκύπριο «πρωθυπουργό»

Τουφάν Ερχουρμάν.