Ο Τραμπ επιτίθεται στην ΕΕ για “άδικο εμπόριο”, απειλεί με δασμούς για να πάρει διαπραγματεύσεις

Ο Τραμπ επιτίθεται στην ΕΕ για “άδικο εμπόριο”, απειλεί με δασμούς για να πάρει διαπραγματεύσεις

Την Ευρωπαϊκή Ένωση κατήγγειλε από βήματος του Λευκού Οίκου, για προστατευτισμό έναντι των ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν.

Με τον τρόπο αυτό ο Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνθηκε της απόφασής του να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα, κίνηση που εκλαμβάνεται ως η πρώτη βολή στον εμπορικό πόλεμο, ενώ παράλληλα επιχειρεί να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς καλύτερους εμπορικούς όρους στο διμερές εμπόριο με την ΕΕ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε την Ε.Ε. πως έκανε πρακτικά αδύνατες τις εμπορικές συναλλαγές:

Διαφήμιση

«Το έκαναν σχεδόν πρακτικά αδύνατο να έχουμε εμπορικές συναλλαγές με εκείνους και εντούτοις εκείνοι στέλνουν τα αυτοκίνητά τους και όλα τα υπόλοιπα στις ΗΠΑ»

επεσήμανε, ενώ πρόσθεσε,

«η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας συμπεριφέρθηκε σωστά. Πρόκειται για μια εμπορική κατάσταση πολύ, πολύ άδικη».

Για να καταλήξει λέγοντας ότι:

«Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά εάν συνεχίσουν να το κάνουν αυτό, τότε εμείς θα επιβάλουμε δασμούς ύψους 25% στα αυτοκίνητά τους. Και πιστέψτε με δεν θα το κάνουν για πολύ ακόμη»

Με τις δηλώσεις αυτές αν και φαίνεται να επιτίθεται, στην πραγματικότητα, ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά από την ΕΕ διαπραγματεύσεις και αναθεώρηση του καθεστώτος των εμπορικών συναλλαγών.

Διαφήμιση