Μίνι ανασχηματισμός στον Λευκό Οίκο μετά και την παραίτηση Κον

Μίνι ανασχηματισμός στον Λευκό Οίκο μετά και την παραίτηση Κον

Μπροστά σε νέο μίνι ανασχηματισμό του στενού του κύκλου βρίσκεται πάλι ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες τρία στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά του έχασαν ή εγκατέλειψαν τις θέσεις τους.

Τελευταίος ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου τω ΗΠΑ, Γκάρι Κον, ο οποίος παραιτείται ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την προαναγγελία και εν τέλει εφαρμογή δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα, κίνηση που φαίνεται ότι αποτελεί την πρώτη “σφαίρα” για ένα νέο παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, που απειλεί τη βάση της παγκοσμιοποίησης.

Ο κ. Κον, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, πρόβαλε αντίσταση στην εξαγγελθείσα απόφαση του κ. Τραμπ για την επιβολή δασμών στον εισαγόμενο χάλυβα και στο εισαγόμενο αλουμίνιο. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, πρόσωπα στο περιβάλλον του είχαν αφήσει τις τελευταίες ημέρες να γίνει γνωστή η δυσαρέσκειά του και η πρόθεσή του να αποχωρήσει.

Διαφήμιση

Πριν από αυτόν ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, που τώρα χειρίζεται τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με το Μεξικό, ο Τζάρεντ Κούσνερ, είδε τη διαβάθμιση απορρήτου που διαθέτει να υποβαθμίζεται μετά από την ολοκλήρωση του ελέγχου του FBI και ενόσω βρίσκεται υπό διερεύνηση για τις σχέσεις με τη Ρωσία.

Τέλος, προ έξι ημερών, την παραίτησή της ανακοίνωσε η διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Χόουπ Χικς, η οποία παραιτήθηκε μια ημέρα την 9ωρη κατάθεσή της στην επιτροπή που διερευνά τις σχέσεις του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία.

Η καρέκλα του διευθυντή επικοινωνιών του Λευκού Οίκου αποδεικνύεται ηλεκτρική καθώς είναι η τρίτη που παραιτείται μέσα σε ένα χρόνο από την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ, απόδειξη ότι οι επιλογές είναι άτομα που βρίσκονται κοντά του και έχουν σχετιστεί με όχι και τόσο διάφανες δραστηριότητες στο παρελθόν.

Διαφήμιση