Σκούπα της αντιτρομοκρατικής κατά ακροδεξιών

Σκούπα της αντιτρομοκρατικής κατά ακροδεξιών

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας κατά ακροδεξιών ομάδων, που φέρονται να είχαν αναβαθμιστεί επιχειρησιακά, έχοντας πρωταγωνιστήσει ήδη σε περιστατικά βίας και ρατσισμού, ενώ πλέον διαθέτουν και οπλισμό.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από τα media οι αρχές πραγματοποιούν εφόδους στην περιοχή της Αττικής και σε επαρχιακή πόλη. Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 6 άτομα των οποίων εξετάζεται η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και εμπρησμούς.

Διαβάστε  Αξιολόγηση: Κλείνει με χαμηλότερη ανάπτυξη και χωρίς μέτρα το δημοσιονομικό

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, που επικαλείται η “Καθημερινή” οι ύποπτοι είχαν συγκροτήσει ομάδα και έχουν αναλάβει την ευθύνη για τουλάχιστον 15 εμπρηστικές επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών.

Μεταξύ αυτών, πάντως, δεν συγκαταλέγεται η πρόσφατη επίθεση στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά.

Το Crisis Monitor έχει κατ επανάληψη επισημάνει την άνοδο της ακροδεξιάς τρομοκρατίας στην Ευρώπη και τις ανησυχίες των αρχών, κυρίως στην κεντρική και βόρεια. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν η Interpol και η Europol οι διασυνδέσεις των ακροδεξιών οργανώσεων είναι υπαρκτές, ενώ στα Βαλκάνια και τη Μεγάλη Βρετανία εγείρεται ζήτημα χρηματοδότησής τους από κυβερνήσεις τρίτων χωρών.

Διαβάστε  Ελεύθερος υπό... προστασία και ο δεύτερος από τους 8 Τούρκους

Διαφήμιση